Centerpartister svarar Inger Karlsson

INSÄNDARE/DEBATT. Insändarskribenten Inger Karlsson ställde i ett debattinlägg i onsdags ett antal frågor till centerpartisterna Jonas Kleber och Susanne Karlsson. Redan idag, fredag, får hon svar på tal från Kleber och Karlsson. Läs centerpartisternas svar här.

Centerpartiet är för byskolor

Hej Inger.

Här kommer våra svar på dina frågor och påståenden!

För det första, jag Jonas Kleber, är inte heltidsarvoderat kommunalråd. Denna mandatperiod innehar jag Vice Ordförandeposten i kommunstyrelsen som fritidspolitiker!

Som Centerpartister är det viktigt att hela kommunen utvecklas och det gör vi denna Mandatperiod i samarbete med socialdemokraterna i majoritet.

Nya projekt och invigning av genomförda är viktigt att uppmärksamma för att ge kännedom till våra kommuninnevånare att det faktiskt händer saker för land och Stad. Jag har varit med på följande. Öskevik lekplats, Ramsbergs kulturcentrum, Fellingsbro ishall (kylaggregat), Fellingsbro utegym, Strandpromenaden i Frövi. Padelbana , Ridskolan, Bostäder i kvarteret Gåsen och bostadshusen i Ålskilbacken Lindesberg samt gång och cykelvägen till Rya, hittills.

När det gäller GC-väg till Rya är den kommunala delen fram till V:a Bohr. Resterande är Trafikverket och inte minst barriärskyddet för den kommunala vattentäkten.

Prästbron renoveras för att hålla många år till och ny trafikreglering ska förbättra trafikflödet.

Marken i Rockhammar vid parkeringen, busshållplatsen och återvinningen är Billerud Korsnäs markägare.

Håligheterna ska fyllas i och hårdgöras av den som är ansvarig.

Vägarna i Rockhammar och gräsmattor sköts av kommunalförbundet SBB.

Farliga träd är markägaren ansvarig för, faller det ner blir Trafikverket ansvarigt på genomfartsvägen.

Har man konkreta frågor eller synpunkter på skötsel av gata och park, kontakta Samhällsbyggnad Bergslagens servicecenter på telefonnummer: 0587-550040

Rockhammars skola är fredad denna mandatperiod tack vare Centerpartiet!

Lärarbristen är ett problem i hela landet, våra barn ska ha en god start i livet med bra lärare. Här har vi en utmaning för hela kommunen. Vi i Centerpartiet är för bussning till byskolorna om det går att lösa med Länstrafiken.

Lokala Serviceplaner för våra orter i kommunen kommer under 2018 att behandlas och beslutas i kommunfullmäktige under 2018. Skattesatsen kan inte ha olika nivåer i en kommun.

Centerpartiet är för byskolor!

På förra Kommunfullmäktige den 27/9, då du som åhörare var närvarade, fick ledamöter och åhörare en genomgång av läget för vård och omsorg. Även läget om korttidsplatserna redovisades om varför delar av den verksamheten tillfälligt minskats.

Korttidsplatserna har minskat på Grönbodahemmet på grund av minskat behov. Personalen som arbetar där har nu sedan minskningen av platser börjat inom hemtjänsten, där behovet istället ökat. Skulle behovet av platser öka igen, kommer platser öppnas upp efter behov. Detta är en kärnverksamhet, men om inte behov finns är det bättre att lägga resurserna där de behövs.

Familjecentralen är ett samarbete mellan kommunen och regionen. Regionen ansvarar för mödravård och barnavård, kommunen för pedagogisk och familjestöttande verksamhet.

Det är bra att gravida och nyförlösta kvinnor kan få sina och barnets undersökningar på orten istället för att åka in till Lindesberg. Det är bra för hela familjen att ha möjlighet till all verksamhet som bedrivs på Familjecentralen.

Centerpartiet är för mindre enheter på landsbygden!

Jonas Kleber och Susanne Karlsson

Centerpartiet i Lindesbergs kommun

Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.