Benny Lekberg, avdelningschef på akutmottagningen vid Lindesbergs lasarett, och Anders W Jonsson, vice ordförande i Centerpartiet.

Centertopp besökte Lindesbergs lasarett

Benny Lekberg, avdelningschef på akutmottagningen vid Lindesbergs lasarett, och Anders W Jonsson, vice ordförande i Centerpartiet.

LINDESBERG. Centerpartiets vice ordförande Anders W Jonsson gästade på tisdagen Bergslagen och Lindesbergs lasarett. Detta med anledning av de synpunkter och tankar som för närvarande förs fram om framtiden för Lindesbergs lasarett. I ett pressmeddelande sammanfattas Jonssons synpunkter med att det inte finns någon anledning att oroa sig över verksamheterna vid akutmottagningen och ortopeden på Lindesbergs lasarett.

Anders W Jonsson, tillsammans med ett antal lokala centerrepresentanter från den norra länsdelen, besökte alltså akutmottagningen och ortopeden på Lindesbergs lasarett under tisdagen. En av anledningarna till besöket var den oro som finns beträffande lasarettets framtid. Jonsson själv har en bakgrund som barnläkare och som politiker i Centern fokuserar han på sjukvårdsfrågor.

I pressmeddelandet från Centerpartiet sammanfattade Jonsson besöket på akutmottagningen och ortopeden med ett ord.

– Imponerande.

När Jonsson broderade ut texten menade han, enligt pressmeddelandet, att det som imponerade mest, och som är en nyckel till framgång på såväl akuten som på ortopeden är hur ledningen och styrningen av verksamheterna fungerar.

– Här ser man hur viktigt det är och hur långt man kan komma – även i den offentliga vården – med ett mycket tydligt och bra ledarskap som gör att man får medarbetarna med sig vilket gör att patienterna blir nöjda med den vård och det bemötande de får. En bra sjukvård handlar om mycket mer än bara en allt större ”påse med pengar”.

Något uttalande från de lokala centerpartisterna i frågorna om Lindesbergs lasarett gjordes inte i samband med Anders W Jonssons besök.

2 Comments

  1. Fick verkligen Anders W Jonsson full information om läget på Lasarettet av ciceronerna och Centerpartiet i Lindesberg? Vårt akutsjuhus är hotat pga bristande ledning speciellt av kirurgkliniken. Varför flyr kompetenta kirurger och sköterskor?
    Står Centerpartiet verkligen upp för landsbygden?

  2. Vad menar den här centerpartisten egentligen? Delas hans inställning att allt är perfekt på Lindesbergs lasarett av de lokala centerpartisterna?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.