Chilistekta pilgrimsmusslor

Chilistekta pilgrimsmusslor

i MATRECEPT 24i
Chilistekta pilgrimsmusslor

FÖRRÄTT. Den här förrätten är väldigt enkel, men båda vacker att se på och god att äta. Men det gäller att ha alla ingredienser klara då det går väldigt snabbt när väl stekpannan är varm.

Kock/fotograf: Redaktionen 24i

Ingredienser 2 pers:

4 pilgrimsmusslor

En näve jordnötter

En blandad sallad (färdig på påse i det här fallet)

Några cocktailtomater

Chiliflakes

Olivolja

Olja till stekningen

 

Gör så här:

1) Hacka jordnötterna grovt. Fördela sallad och tomater på två tallrikar.

2) Hetta upp olja i en grillpanna och lägg i chiliflakes efter smak och tycke. Stek pilgrimsmusslorna snabbt (någon minut) till de fått lite yta och färg.

3) Lägg de stekta pilgrimsmusslorna på salladsbäddarna, strö över jordnötshacket och eventuellt mer chili. Ringla över lite olivolja.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.