Blir det comeback för Jens-Mikael Larsson?

Comeback för Jens-Mikael Larsson?

NORA. Det har gått drygt fyra år sedan Jens-Mikael Larsson lämnade kyrkopolitiken, men Jens-Mikael har följt vad som hänt i församlingen lika noggrant som tidigare.

-Jag kan konstatera att ingenting har blivit bättre under de år jag varit borta, säger Jens-Mikael Larsson.

Jens-Mikael Larsson var tidigare en engagerad ledamot i kyrkofullmäktige och under en tid dess ordförande. Han var även ledamot i kyrkorådet i Nora Bergslagsförsamling. Nu funderar han på en comeback och under måndagen publicerade 24i Jens-Mikaels första debattinlägg på länge.

-Ja, det är ju med förskräckelse jag ser på utvecklingen i församlingen, säger Jens-Mikael Larsson. Jag kan bara uppmana församlingsledningen att att dra tillbaka uppsägningen av organisten. Det finns helt enkelt ingen saklig grund och man riskerar att få betala ett stort skadestånd.

Larsson brinner för församlingsfrågorna, men menar att det mesta gått fel i ledningsarbetet.

-Det är såklart kyrkorådet som ska vara det naturliga och centrala beslutsorganet och inte några få personer som det har blivit. Och dessa har inte direkt imponerat på mig.

Nu rustar alltså Jens-Mikael för en comeback inom kyrkopolitiken. Det är val till kyrkofullmäktige i höst och mycket kan förändras.

-Vi måste få bort de gamla negativa frågorna och se framåt, säger han. Vi måste helt enkelt ta tag i den dåliga ekonomin och alla förtroendevalda måste vara beredda att kavla upp ärmarna och jobba hårt på ideell basis.

Hur en eventuell comeback skulle se ut är dock skrivet i stjärnorna.

-Jag har meddelat nomineringsgrupperna att jag står till församlingens förfogande efter valet, säger Jens-Mikael.

Kommer du att ställa upp på någon av nomineringsgruppernas listor i valet?

-Idag är det inte aktuellt, men jag utesluter ingenting.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.