Foto: Elin Sörman

Cykla runt på Ljusstråk i helgen

Foto: Elin Sörman

NORA. Nu i helgen, den 2-3 september, är det åter dags för Noras fina kulturslinga – Ljusstråk. Det är 17:e gången i följd som Ljusstråk arrangeras och 86 utställare kommer att kunna ses.

I år uppmanas dessutom åskådarna att cykla runt Ljusstråk.

Det är en brokig skara som ställer ut på Ljusstråk 2017. Det kommer att bjudas på konst, konsthantverk, ord, musik, föredrag, mat, yoga och visningar och bland utställarna ses 17 gästande utställare.

Hos Maria  Wangi Ibohm får man vara med och skapa Besökarnas Ljusstråk-konstverk. Besökarna kan vara med och skapa ett konstverk under Ljusstråkhelgen i Skrekarhyttans galleri. Tanken är att besökarna gör små bilder/mönster i nålfilt (kardad men inte tovad ull) som Maria sedan sätter samman till en större bild. Verket visas sedan i januari-februari på konstväggen i Nora bibliotek.

Den stora nyheten för besökarna är uppmaningen att cykla runt mellan utställarna. Chansen finns då att vinna något i Ljusstråks konstlotteri.

Idén till att uppmana besökarna att ta cykeln föddes i våras vid ett frukostmöte för ett destinationsutvecklingsprojekt som drivs av Destination. Kultursekreteraren Elin Sörman tog med frågan till styrelsen för Den ideella föreningen Ljusstråk, som såg möjligheterna.

– Först tänkte vi föreslå färdiga rutter men lämnade snabbt den tanken eftersom konst och konsthantverk handlar mycket om tycke och smak, säger kultursekreteraren Elin Sörman. I broschyren finns dessutom en bra karta att cykla efter, varför krångla till det? När man cyklat till tre platser med olika färgkoder i broschyren och fått tre stämplar, belönas man med tre lotter i vårt konstlotteri. Förhoppningsvis vinner man sedan drömvinsten! Men den största vinsten är väl ändå god hälsa genom kulturupplevelser, möten, frisk luft och motion.

Banner

1 Comment

  1. Kan behövas med något som muntrar upp.

    Jag får en bild av Skagenmålarnas lyckliga konstnärskollektiv.

    Kvittrande cyklister i halmhattar och fladdrande långkjolar. Cykelkorgarna fyllda med picknikfiltar
    och glatt klirrande flaskor med lovande innehåll.

    Lite trallande på jpoejdi jopbeda

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.