Dags för final i Grecksåsars Kapell

GREKSÅSAR. Sommaren har passerat snabbare än någonsin och redan på lördag den 7 september är det dags för final för sommarens Musik vid Helgsmål i Grecksåsars Kapell. Och traditionsenligt är det Saxdalingarna som avslutar sommarmusikkvällarna.

-Det här är den artonde Musik vid Helgsmål-säsongen som nu avslutas på lördag, säger Örjan Einarsson.

Sommarens musikkvällar har bjudit på det mesta. Med allt från slagverkskonsert till jazzkväll och en musikvandring på skogsstigarna med Kumla Spelmän och öppnandet av sommargrindar har besökarna vid Musik vid Helgsmål fått se och lyssna till keltisk harpa och lindesbergsbyggd nyckelharpa. Ännu en toppenkväll svarade familjen Schrempf när man för femtonde gången höll en konsert och i augusti presenterades årets högtider av sångsolisten Carina Andersson, ackompanjerad av Mona Einarsson och presenterad av Örjan Einarsson.

Nu är det alltså dags för sommarens final och det blir ett sommarklipp ur Saxdalingarnas breda repertoar från Dan Andersson och Nils Parling till nutida folkton och irländsk folkmusik.

-Saxdalingarna låter oss uppleva ett knippe sommarminnen, säger Örjan Einarsson. Vi får en musikalisk promenad ”På tröskeln till hösten” som lovar ännu en minnesrik avslutningskonsert i Grecksåsars Kapell och visst kommer det någon form av överraskning så här i finalen för Musik vid Helgsmål.

Arrangörer är som vanligt Grecksåsars Byalag i samarbete med Vuxenskolan och Nora Bergslagsförsamling och Spendrups.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.