Dags för kulturhelgen ”Taggad 2020”

HÄLLEFORS. I helgen som kommer, den 31 januari-2 februari, äger kulturhelgen ”Taggad 2020” rum i Hällefors. Ett evenemang anordnat av Studiefrämjandet, Kulturskolan Hällefors, Hällefors kommun samt Bredsjö kulturkooperativ.

Taggad 2020 känns som en modern form av evenemang, där alla former av kultur får komma till tals under de tre dagarna. Följdriktigt har man också gett var och en av de tre dagarna sitt exklusiva innehåll.

Fredagen är till för att se, smaka och uppleva och under lördagen får besökarna testa, våga och prova innan söndagen bjuder på temat Stolthet.

Rent praktiskt utlovas på fredagen en spektakulär invigning som följs av att gatan inomhus i Folkets hus bjuder på gycklare, musikanter, streetfood och skön stämning i pianobaren. I biosalongen kör världsartisterna i Freestyle Phanatix med Beatbox och Breakdance och i Stora danssalen spelas Balkanmusik av Mama Chajes orkester.

Under lördagen kan besökarna prova på olika kulturverkstäder i kulturskolans lokaler och på biblioteket. Den som gillar film kan anmäla sig till ett filmmaraton där man ska göra en kortfilm på 24 timmar. Lördagen kommer att avslutas med en konsert av Spelrum.

Under söndagen bjuds besökarna på olika föreläsningar och man kan också se filmen ”Lantisar”, en film om att hitta hem, gjord i Askersund. Dessutom kommer vinnaren av filmmaraton att utses.

Alf Wikström är projektledare och har samlat ett 20-tal aktörer till Taggad, både lokala och tillresta.

– Under tre dagar vill vi skapa en mötesplats där alla kan mötas, en plats för spännande samtal om livet, ett andningshål bortanför bruset som fyller vår vardag. Med Taggad vill vi visa att glesbygden är en fantastisk plats att leva på. En plats att vara stolt över, säger Wikström i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.