Dags för kulturslingan Ljusstråk #19

NORA. Den kommande helgen, 7 och 8 september, är det åter dags för kulturslingan Ljusstråk genom Nora Bergslag. Årets upplaga är den nittonde i ordningen.

Precis som vanligt är det hantverkare och konstnärer som tar emot och visar sina verk och alster och under årets Ljusstråk kommer 84 utställare att medverka. Förutom utställningarna, ord och musik kan besökarna ta en fika eller en bit mat på något av caféerna eller restaurangerna längs kulturslingan – eller se ljusen glimma utefter Norasjöns strand.

– Om jag räknat rätt är det 19 programpunkter, skriver kultursekreteraren Elin Sörman i ett pressmeddelande. Och för första gången kan man uppleva magi. Det är magikern Leo Kim (Micke Johansson) som ger en show tillsammans med Fruntimmerz. 

Ljusstråk har tio nya medlemmar som deltar i årets kulturslinga: Per Nilsson – blyerts, krita, gouache, tusch, akryl och datorgrafik. Ingvar Bilock – akvarell. Bo Norrby – svets och smide. William Jernberg – oljemåleri. Bernt Svanberg – olja. Anna Kristina Stake – akryl och tusch. Beate Johannessen – fotografi. Ingela Dahlqvist – tenntråd på renskinn, allt tillverkat för hand, egna och traditionella utföranden. Tomas Holmqvist – grafik och fotografi. Yvonne Isaksson – akrylmålning och tygapplikation.

Nio av dem har anknytning till Nora kommun på ett eller annat sätt och en har anknytning till Ljusstråk genom att ha varit officiell gästutställare två gånger.

-Vi är stolta över William Jernberg som i dagarna börjar på Konsthögskolan vid Umeå Universitet, skriver Elin Sörman.

Ljusstråk arrangeras i samarbete mellan Den ideella föreningen Ljusstråk och Nora kommun.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.