Stefan Leskinen, klubbchef på Lindesbergs GK, ser fram mot säsongen. Här framför det nya hotellet som uppförts under vintern.

Dags för öppning på Lindesbergs GK

Stefan Leskinen, klubbchef på Lindesbergs GK, ser fram mot säsongen. Här framför det nya hotellet som uppförts under vintern.

LINDESBERG. Kommande helg är en högtidsdag för många golfare och Lindesbergs GK är en av många klubbar som öppnar för säsongen i morgon fredag.

– Jag ser verkligen fram mot säsongen, säger Stefan Leskinen, klubbchef på Lindesbergs GK.

Det är med skräckblandad förtjusning många golfare kommer att slå sina första bollar i helgen. Banorna brukar vara i ett svårspelat skick och svingen brukar inte förbättras av ett halvår i tv-soffan. Ändå står de på första tee så snart banan öppnas.

– Vi kunde ha haft en snällare vinter och ligger lite efter, säger Stefan Leskinen. Men med lite tålamod kommer vi att ha en riktigt bra golfbana i sommar.

Vintern är inte mycket att göra åt och den här vintern har inte alls varit bra för golfbanorna i Mellansverige.

– Man lider lite när man ser hur greenerna ser ut, säger greenkeepern Benny Åhrlin. Vi har haft isbränna på samtliga greener och de är inte speciellt snygga, men spelmässigt är de helt okej.

Lindesbergs GK har under vintern bytt ut hela maskinparken och detta har hjälpt till att möjliggöra att banan kommer att vara klart spelbar i morgon fredag.

– Med hjälp av de nya maskinerna har vi kunnat skära, vältra och framför allt dressa greenerna på ett betydligt bättre sätt än tidigare, säger Åhrlin. Som greenkeeper vill man förstås ha snygga och gröna greener, men det kommer så småningom.

För Lindesbergs GK väntar en spännande sommar.

– Visst är det så, säger Stefan Leskinen. Förutom att vi har Sveriges bästa maskinpark, kommer vårt nya hotell att invigas den 1 juni. Vi har ett mycket uppsnyggat rangeområde och en ny bollmaskin. Dessutom har vi iordningställt fyra nya ställplatser för husbilar och husvagnar och har nu totalt 12 platser. Bokningsläget för stugbyn och hotellet visar att vi kommer att kunna se fram mot en mycket positiv sommar.

Lindesbergs GK arbetar efter ett eget koncept, där golfen blir en del i en helhet.

– Padelbanan som vi byggde förra säsongen har blivit en storsuccé och vi jobbar hårt med att skapa ett helhetsintryck som ska passa många, säger Leskinen. Vi har riktigt bra ökning av antalet medlemmar och försöker vara lyhörda för vad man vill ha idag. Idag kanske man spelar nio hål, fikar eller äter och sedan spelar padel i en timme. Det handlar inte längre om att man bara ska spela 18 hål golf och sedan åka hem.

Parallellt med att få medlemmar och gäster att trivas pågår hela tiden ett förändringsarbete på Lindesbergs GK.

– Vi har ju jobbat under några år med en banoptimeringsplan som nu kommer att övergå i en banutvecklingsplan, berättar Stefan Leskinen. Det handlar om lite större ingrepp som att bygga om några greener och utslagsplatser som i sig skapar en annan spellinje och en ännu bättre upplevelse än vi har idag.

Inför fredagens öppning kommer spelarna att möta en delvis avkortad och kanske förändrad bana, detta på grund av vårflod och andra vädermakter man inte kunnat styra över.

– Det är förstås värst på de sista nio hålen, säger Benny Åhrlin. Men vi ska kolla hur det ser ut i eftermiddag och se hur vi kan sätta upp banan under de här första dagarna.

Greenkeepern Benny Åhrlin har haft en tuff vinter och vår, men med hjälp av en helt ny maskinpark har han sett till att banan kan öppnas under fredagen.
Banner

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.