Så här såg det ut i Gun-Britts trädgård 2016.

Dags igen för Tusen trädgårdar

LINDESBERG. På söndag kan alla trädgårdsälskare göra en liten minitripp och titta på trädgårdar som innehåller det mesta. I Lindesbergs kommun finns tre trädgårdar som är med i tävlingen och 24i har tidigare gästat ”Gun-Britts trädgård” på Strandvägen 1 i Lindesberg.

-Det brukar komma mängder med folk, men det beror kanske på vädret, säger Anders Svensson, den andra hälften av Gun-Britts trädgård.

Vi längtar alla efter att göra något och trots Coronan finns faktiskt saker att göra. På söndag kan den som är intresserad av trädgård i allmänhet eller av blommor och växter i synnerhet besöka de trädgårdar som tävlar i Tusen trädgårdar.

På Strandvägen i Lindesberg pågår förberedelserna för fullt och 24i kan intyga att det brukar vara en trevlig stund hemma hos Gun-Britt och Anders och där en kopp kaffe alltid står framme. På Strandvägen finns dessutom det mesta som man kan tänka sig vad gäller en vanlig trädgård.

Gun-Britt och Anders har en tomt på ungefär 2000 kvadratmeter, men där antalet oanvända kvadratmeter går att räkna på ena handens tumme. Här finns nämligen allt. Dammar med fiskar och flera 100-tals blommor får den vanlige trädgårdsmästaren att sätta kaffet i halsen, och trädgården utvecklas för varje år.

Förutom Gun-Britts trädgård på Strandvägen i Lindesberg tävlar ”Blixtarnas trädgårdsoas i Frövi på Hedvägen 36 i Frövi och ”Den lilla innergårdens trädgård” på Södra Torggatan 8 i Lindesberg.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.