Dåligt förberett kommunfullmäktige i Nora

NORA. Nora kommuns kommunfullmäktige på onsdagseftermiddagen/kvällen blev en allt annat Corona-kort historia. Många ärenden drog ut ordentligt på tiden på grund av att ärendena var dåligt eller inte alls förberedda.

-Så här är det i Nora hela tiden, sade en av ledamöterna som vill vara anonym i en paus.

Uppmaningen inför kommunfullmäktiges sammanträde på onsdagen var att inriktningen var att hålla sammanträdet så kort som möjligt. En god tanke i Corona-tider, som dock försvann tämligen snabbt.

Efter några snabbt avklarade punkter körde det ihop sig. När punkt 10 kom upp, budgetförutsättningar inför 2021, började mötet krackellera.

-Varför har ni inte bearbetat ärendet i kommunledningen, frågade Jan Larsson (MP). Det är faktiskt er sak i kommunledningen.

-Nu får vi nog försöka få lite ordning även i kommunfullmäktige, sade Pia-Maria Johansson (LPo).

-Så här ska inte ett ärende behandlas när det kommer till kommunfullmäktige, sade Camilla Andersson Larsson (V).

Så höll det på i timme efter timme och i fråga efter fråga. Varför mötet såg ut som det gjorde lämnades inget svar på, men stundtals handlade det om ren lekstuga. Ärenden var inte alls beredda och ett knapphändigt förslag, alltså kommunstyrelsens, var inte alls underbyggt i de handlingar som fanns tillgängliga på mötet.

Vem som hade felat inför sammanträdet blev inte fastställt. Det är de styrande politikerna som ska ge uppdrag till tjänstemännen att bereda eller utreda det som saknas i de olika ärendena, men den här gången tycktes inte politiker och tjänstemän ens ha diskuterat frågorna innan sammanträdet.

Tid tog sammanträdet dock. Väldigt mycket tid. Kommunstyrelsens vice ordförande Tom Rymoen hade överlägset längst/mest talartid, följd av Jan Larsson (MP), Pia-Maria Johansson (LPo) och Camilla Andersson Larsson (V).

5 Comments

 1. Bullshit om ”valrörelse” !!

  En helt naturlig utveckling, att folk protesterar mot ”pampfasoner”, och översitteri. Rekommender,;”rid i natt”, fordrar givetvis en viss läsförståelse.

  Folk börjar lessna på ”detaljplaner”, konsulter, mygel och annan smörja.
  Som det ser ut för Nora, får vi ett ”gästfritt” bestånd av uppiffade gamla hus,
  där det är tyst och lugnt, med undantag för lite knarkare

 2. Äntligen är valrörelsen inför 2022 igång. Jag ser fram emot att få ta del av ditt valmanifest Kalle, för nog ställer du väl upp med en egen lista? Tillsammans med S. Johansson och andra kritiker blir det en stark konstellation som säkert skulle bringa ordning i kommunen och sopa banan med övriga partier.
  Mvh
  JAN

 3. Men Hallå Norabor!
  Nu är det väl dags att tänka sig för vid nästa Val?
  Ska vi ha dessa Tomtar sitta och leka: Snillen Spekulerar med våra skattepengar?
  Från början, inte kunde dom bestämma vem som ska styra Nora kommun! Men vi delar på det, 2 år var. Jo jo. Men vad är detta för Vuxendagis? Politiker som inte vågade sig på ett omval sist. Det ska vara stängda dörrar, och tystnad med det mesta. Ett Allaktivitetshus som också liknar ett Tingshuset Junior. Fast för vuxna. Ingen vågar ta sitt ansvar för undertecknande av avtalet! Nedläggning av konstrfruset. Tror dom verkligen att det kommet att bli nån sk. Allaktivitetsarena där??? Tänk om till nästa val kära medborgare och rösta rätt!!! Mvh Kalle

 4. Verkar som att ”eliten”, inte längre har kontroll över Noras ekonomi !

  I ett sådant läge blir det ”rekonstruktion” eller konkurs.
  Att försöka kränga tomtmark, för att täcka upp dagskassan, luktar ”döstädning”
  eller loppis.

  En promenad, längs Prästgatan, går väl inte att rekommendera ev tomtköpare
  Inte för att det är ”Blattnicksel, eller Björnhammaren än men!

  En konkursförvaltare som tar tag i styrningen vore inte fel.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.