Daniel svarar på Inger Karlssons frågor

Socialdemokraternas ordförande i Lindesberg Daniel Andersson.

INSÄNDARE/DEBATT. Flitiga insändarskribenten Inger Karlsson ställde tidigare i veckan frågor om högerextremism till bland annat Daniel Andersson (S). Här ger Daniel sitt svar Inger. Läs Daniels debattsvar här.

Svar till Inger Karlsson om ökad högerextremism

Det följande som Inger citerar är journalistens ord och inget som togs upp i intervju. Jag vill tydliggöra vem som sagt vad.

”Daniel fortsätter med att enligt tidskriften Expo är många medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen tidigare dömda för vålds- och vapenbrott.”

Texten i NA-artikeln kopplat till citat ovan är alltså journalistens ord, ett enkelt missförstånd men nu åter till ämnet.

Extremism, här har vi ett ämne som behöver debatteras och diskuteras mer. Det faktum att Inger lyfter detta ännu en gång gör att vi måste fråga oss följande;

Är detta det Sverige vi vill ha där organisationer som detta får och kan ströva fritt och göra människor rädda?

Mitt svar är enkelt och det framgick i tidigare nämnd artikel att nej det finns inget utrymme för den här sortens åsikter och tyckande i ett land som Sverige, det föder enbart mer hat och sliter isär samhället. Det skapar en ”vi- och-dom-känsla”, men bottnar i stora frågor som välfärd, sysselsättning och känslan av gemenskap. Här gör den Socialdemokratiska regeringen bra ifrån sig utifrån det parlamentariska läget vi har.

Det räcker dock inte. Därför har vi, både du och jag Inger har ett gemensamt ansvar att tillsammans visa den bild av Sverige vi vill ha och göra något åt problemen. Inte sitta bredvid och se hur dessa organisationer sprider oro och rädsla för det är precis det man vill och där måste samhället stå emot, samtala om dessa frågor med grannar, vänner och andra bekanta för att lyfta frågan ”Varför ska vi tillåta dem att sätta denna känsla i oss? Vad ger dem rätten?

Vi gör rätt i att ifrågasätta de saker du lyfter i debattinlägget men vi måste också vara beredda på att komma med exempel på lösningar och inte bara påpeka hur dåligt och orättvist allt är, här har vi ett gemensamt ansvar som samhällsinvånare.

Inger lyfter följande frågor kring huruvida Expo är en tillförlitlig källa att bygga media på?

Det finns alltid två sidor, Expo återger möjligen en sida men man måste alltid ha den andra sidan också. Så nej, att bygga media enbart på Expos information ser jag inte som objektivt.

Det råder delade meningar vad gäller återvändare och att man upplevs få gräddfilen när man kommer hem. Här belyser Inger en viktig punkt som är hur detta egentligen ska hanteras. Vågar man ta i frågan på det sätt vi bör? Är det verkligen såsom Inger beskriver eller är det enbart en vinkel vi fått ta del av?

Jag anser att alla människor har lika rätt i samhället Sverige men därmed följer också ett ansvar, det är inte okej att åka till ett annat land för att kriga och där bör det finnas konsekvenser.

Personligen är jag för en mer reglerad hantering i den här sortens frågor vad gäller säkerhet och trygghet, detta innefattar även ungdomsförbrytarfrågan och återvändare.

Ökad trygghet och den upplevda känslan av oro är två frågor som är påtagliga i vår vardag, därför gör de så stora avtryck hos oss.

Avslutningsvis vill jag bolla över frågan till Inger;

Hur får vi tillbaka känslan av det Sverige där vi satt i våra furubeklädda vardagsrum i goda vänners lag, spelade spel och hade trevligt utan att behöva oroa oss?

Daniel Andersson

Ordförande Lindesbergs Arbetarekommun

Posted by on 27 augusti, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,INSÄNDARE/DEBATT,LINDESBERG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

4 kommentarer till Daniel svarar på Inger Karlssons frågor

 1. moa

  29 augusti, 2017 at 14:32

  Hela detta med ”invandrarfientlighet” bottnar ju i skitnödiga politikers rädsla för att stämplas som rasister och därmed lägger sig platt på rygg. Finns nog inget annat land i världen, och definitivt inte tex Somalia, Afghanistan m.fl., där man som ”invandrare” kan kräva både det ena och det andra. Eller kräva och kräva, de skitnödiga politikerna serverar ju självmant bidrag och förmåner utan krav på motprestationer!

 2. S Johansson

  29 augusti, 2017 at 13:30

  Vad jag förstår vill Sossarna ha ökad trygghet i sina hem. dom känner sig otrygga med alla inbrott.

  Men den här jeppen vet inte vad han skall göra.

  Sverigedemokraterna är väl dom som ligger bakom allt.

  Men om Sossesocialen, började samarbeta med polisen och sverigedemokraterna, med ett mål framför ögonen, i stället för att köra sandlåda, ”du är dum” !

  Utrota tjyvar, langare, tjyvgodshandlare och andra råttor. Eftersom det här är ohyra är det väl läge att ringa Anticimex.

 3. Inger

  29 augusti, 2017 at 09:52

  Jag tackar dig Daniel för svaret till mig och alla 24i.se läsare.
  Mitt tidigare svar till dig har tydligen försvunnit på vägen.
  Men ett nytt försök görs här.

  Tyvärr försvinner förtroendet för dina försök till svar redan i början av artikeln
  Här skriver du att texten i NA-artikeln kopplat till citatet om Expo är journalistens ord och ett enkelt missförstånd.
  Jag har varit i kontakt med Nyhetschefen på NA Anders Uddling.
  Enligt honom har du rätt att läsa innehållet i det material om dig som ska publiceras i media.
  Du som (S)ordförande i Lindesberg har säkert den kunskapen.
  Varför har du inte reagerat och hört av dig till redaktionen på NA tidigare om du haft klagomål på att det är journalistens ord som återges.
  Varför har inte andra (S) politiker reagerat häftigt mot någonting som journalisten kletat på dig.
  Kan väljarna i Lindesbergs kommun lita på sossarna när deras lögner hopar sig?
  Det börjar bli tröttsamt att höra politiker försvara sitt revir med näbbar och klor.
  Man slutar aldrig förundras över deras påhittighet till försvar.
  Den sista frågan ska du bolla över till din(S)regering.Dom om någon måste sitta inne med svaret annars är vi illa ute i Sverige.
  Nu tycker jag att andra partier,läsarna och framöver även väljarna får göra sin bedömning.

  Inger Karlsson.

 4. Göran Keijser

  27 augusti, 2017 at 22:25

  Som svar på din fråga hur vi skall få tillbaka känslan av det Sverige o.s.v
  Så bör vi i första hand se till att byta ut den Socialdemokratiska regeringen som sitter nu.
  Därefter när det är gjort finns förutsättningarna på att dina önskemål kan bli uppfyllda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.