David Berg är tillbaka i Lindlöven.

David Berg tillbaka i Lindlöven

LINDESBERG. Lindlöven presenterar idag den mycket glädjande nyheten att backen David Berg är tillbaka efter några år i IK Oskarshamn, AIK och Södertälje SK.

-Nu blir det Lindlöven som gäller, säger David. Visst hade jag hoppats på en fortsättning i Hockeyallsvenskan, men nu ska vi göra något riktigt bra i Lindlöven.

David Berg var under flera år en av Lindlövens bärande spelare, men värvades till Hockeyllsvenskan, där han blev kvar. Inför kommande säsong blev det dock inte något nytt kontrakt med Södertälje och David väljer alltså att gå tillbaka till Lindlöven. Och med 142 allsvenska matcher på meritlistan kommer David att bli en av lagets tongivande spelare.

-Jag gillar den rollen, säger David. Tomas Östlund har gjort ett riktigt bra jobb med truppbygget och det ska bli kul att bli en del av det. Jag har följt Lindlöven under de år jag varit borta och det känns lite som att komma hem.

Sportchefen själv, Tomas Östlund, är minst lika nöjd som David Berg.

-Så in i helvete skönt att det här kontraktet är klart, säger Östlund. Jag har pratat med David hela sommaren och jag vet hur viktig David är i gruppen. Han tränar och lever med hockeyn på ett otroligt seriöst sätt och David själv känner att han har mer att ge på allsvensk nivå. Han har alla verktyg en back behöver och kommer, genom sitt sätt att vara, att utveckla våra yngre spelare.

Det är full satsning från David Bergs sida, trots att han nu tvingats gå ner en nivå i seriehierarkin.

-Så fungerar jag, förklarar David. Ska jag spela ska det vara hundraprocentigt. Och jag har tränat som ett hockeyproffs hela sommare. Jag är redo.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.