Debatt: Drevet mot Eriksson var mobbning

INSÄNDARE/DEBATT. I ett debattinlägg skriver insändarskribenten Lars Henrik Eriksson att det drev mot socialutskottets ordförande Margaretha Eriksson, som uppstod efter det att missförhållanden upptäckts på Tullbackagården i Nora, var ren mobbning. Läs debattinlägget här.

Drevet mot socialutskottets ordförande Margaretha Eriksson angående vanvård

Alliansen (C, M, KD, L) i Nora krävde Margaretha Erikssons avgång angående uppgiften om vanvård på Tullbakagården, och oppositionsrådet Helena Vilhelmsson (C) ansåg att enbart Margaretha Eriksson har ansvar för detta. Alliansen vet mycket väl att man skiljer på politiken och verksamheten, ansvaret för verksamheten på Tullbackagården har personal, gruppledare, avdelningschefer och socialchefen.  Politikens uppgift är att när det uppstår ett missförhållande i verksamheten skall man gå in och rätta till detta med chefer och personal.

När det kom Margaretha Eriksson till kännedom om förhållandet Tullbackagården från socialchefen, så vidtogs omedelbart åtgärder för att rätta till dessa missförhållanden på Tullbackagården.

När drevet mot Margaretha Eriksson kom igång i november så var missförhållandena på Tullbackagården redan åtgärdade.

Eftersom verksamheten, det vill säga Tullbackagården är skyldig att göra en Lex Sarah till Inspektionen för vård och omsorg IVO så i början av december meddelade IVO att dom godkänner åtgärderna som gjorts och avskriver ärendet.

Jag anser att det Alliansen med Helena Vilhelmsson i spetsen bedrivit är inget annat än mobbing.

Lars Henrik Eriksson

Banner

5 Comments

 1. Äh..mobbing,klarar man inte att utföra sitt åtagande till fullo,bara att lämna sin plats till förfogande.

 2. Och detta är en helt OPARTISK syn på saken?
  Valåret är i full gång ser jag!
  Det är bara i början på februari, jag undrar hur det kommer att se ut i augusti.

 3. Klart det är mobbing! Det ska alltid vara nån som knuffas fram för att halshuggas och pekas finger åt, även om det är fler som verkligen ska skämmas i detta fall!

 4. Kanske dags att Nora inför ”polsk demokrati” ?

  Dvs kritik mot den ledande eliten bestraffas.
  Här verkar det som om fallskärmen inte är stor nog, utan nätet är ute efter mer aptitretande vederlag.

  Blir nog dyrt det här för skattebetalarna.En liten skattehöjning ?

 5. Det var ju inte bara Alliansen som krävde avgång. Pensionärernas egen ”röda” organisation gjorde ju detsamma. Visst, det är inte ordföranden själv som har misskött någon. Men hon är likväl ytterst ansvarig för att chefer och personal har tillräckligt god koll på förhållandena. Enligt snacket på stan sitter ju fortfarande ansvarig chef i orubbat bo och fortsätter sitt dåliga ledarskap.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.