Debatt: Fördumning inom Region Örebro län

INSÄNDARE/DEBATT. Är centraliseringen inom Region Örebro värre än den fördumning som råder? Det frågar sig ”Boende i regionen sedan 40 år” i ett träffsäkert debattinlägg. Läs debattinlägget här.

Centralisering – en pandemi i hela länet!

Vad nästan värre är, är den fördumning som råder inom Region Örebro län.

Varför upprepar dess ledning, med Andreas Svahn i spetsen, de misstag andra gjort och sedan ångrat?

Har inte regionledningen familjer, barn, släkt, vänner och bekanta utanför Örebro?

Bryr de sig överhuvudtaget om sina medmänniskor?

Hur kan de med sitt handlande sova gott?

Att nedmontera ett vårdsystem byggt på kompetens, erfarenhet och laganda och med patientens bästa för ögonen är inte sann socialdemokrati. Till detta en tystnadskultur som får vårdpersonal att fly fältet eller stanna kvar och må allt sämre. Detta är härskarteknik och egoism. Kunskap om vad god sjukvård och personalvård är saknas helt.

Vill vi ha en topptung organisation med managementbyråkrati?

Vem granskar ledningens produktion så som de granskar kärnverksamheterna?

Den övertro på organisering och styrning som råder är förödande för kärnverksamheten – vården. 2017 skrev Patrik Hall (professor i statsvetenskap vid Malmö högskola) att personal inom offentliga kärnverksamheter minskat i antal samtidigt som det skett en 50-procentig ökning av chefer och administratörer. ”Att vara chef idag ger prestige och betydligt högre lön. Det skapar personliga drivkrafter att ingå i den här manegementbyråkratin.” (Vårdfokus – tidskrift för vårdförbundet).

Om det är denna försämring vi vill ha även fortsättningsvis så ska vi rösta på Socialdemokraterna och Centern i nästa regionval.

Det blir svårt för dem att få min röst och förmodligen hela norra och västra länsdelens röster. Men när den dagen kommer har de, Andreas Svahn och Karin Sundin, väl skrapat ihop tillräckligt på sparkontot så de kommer inte lida någon materiell nöd men vad hjälper det när de ser sjunkande antal röster i regionvalet 2022.

Må det inte vara så illa att socialdemokrati idag enbart är ett ord utan innehåll.

Hela regionen ska leva!

Boende i regionen sedan 40 år

3 Comments

 1. Jakten efter efter makt, kan tydligen ta sig vilka former som helst. Det går inte att
  bli emotsagd eller kritiserad med sakskäl.

  Regionledningen vill inte förstå att man inte skall ”lägga alla ägg i en korg”
  När ”skiten hamnar i fläkten”, på USÖ har man avhänt sig möjligheten att
  få hjälp av ”lantisarna” i Linde och Karlskoga.

  Men om det händer, har nuvarande förmodligen för länge sedan rest på ”fallskärmshoppning”

 2. Jag tittade på Socialdemokraterna Lindesbergs vallöften 2018. Så jag tolkar deras vallöfte som om, att det som sker med Lindesbergs Lasarett, det är deras vallöfte. Då dom uttalat stöder Socialdemokraterna i Region Örebro län. Det som är intressant är att det viktigaste för Irja Gustavsson är tydligen att det finns en chef på lasarettet. Är inte vården viktigare än en chef ? Så vad som sägs från Socialdemokraterna i denna fråga är NU är irrelevant, då man endast uppfyller sitt vallöfte.

  ” Faksimil från ett av Socialdemokraterna Lindesbergs 50 vallöften 2018″

  Vårdfrågorna i Lindesberg präglas förstås av frågan om Lindesbergs lasaretts framtid, men Socialdemokraterna i Lindesberg skriver endast att ”Vi stödjer Socialdemokraterna i Region Örebro län att det ska finnas tre akutsjukhus i länet”.

  – Den frågan får regionpolitikerna ta, säger Irja Gustavsson. För oss är det givet att vi ska ha ett akutsjukhus dygnet runt. Vi har redan en chef på lasarettet och det är uppdraget som måste tydliggöras

 3. I det här landet har vi religionsfrihet. Låt oss även få regionsfrihet.
  Dvs skrota regionerna! De är ändå bara en lekstuga för politiker som inte platsar i riksdagen eller i kommunerna. De verksamheter som finns inom regionerna kan i stället fördelas mellan kommunerna och staten i form av länsstyrelserna.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.