Debatt: Inger Karlsson om nästa års val

INSÄNDARE/DEBATT. Flitiga debattören Inger Karlsson funderar i ett debattinlägg över valet 2018. Hon svingar åt flera håll och kommer fram till att Sverige saknar riktiga politiska ledare. Läs debattinlägget här.

Fundering inför valet 2018

På sossarnas partikongress fanns förslag om en generösare flyktingpolitik. Vilket betyder fler människor som ska ha en försörjning och bostad i Sverige.

Irja Gustavsson (S), kommunalråd i Lindesbergs kommun, menar att om dom får fortsatt förtroende att styra efter valet 2018 ska välfärden förbättras och äldreomsorgen stärkas. Fantastiskt valfläsk. För bra för att vara sant. Men vem tror på det?

Med fakta från den här mandatperioden kan man undra om det finns någon som över huvud taget tror att sossarna vill göra några som helst förbättringar för dom gamla.

Varför har ingenting gjorts i Lindesbergs kommun under den här mandatperioden för att korta köerna till särskilt äldreboende?

Det hör till kommunens kärnverksamhet!

I stället vill (S) höja alla avgifter för de pensionärer som är i behov av hjälp och köerna till biståndsbedömda boenden har ökat.

Enligt kommunen ska Lindesberg vara en idrottskommun där många miljoner investerats och därmed följer höga kostnader för underhåll i framtiden.

De två områden som varit viktigast för kommunen att tillföra resurser under mandatperioden har varit idrott och nysvenskar.

Många äldre man talar med våndas, sover dåligt och lider av psykisk ohälsa.

Funderingar kring boende när dom inte längre klarar sig själva och inte har anhöriga som kan ställa upp.

Tankar på dålig ekonomi där pensionen inte räcker till livets nödvändigaste.

Dom flesta grupper i samhället får kompensation för höjda avgifter och skatter. Det gäller inte pensionärer och sjuka dom får allt mindre att leva på.

SKPF-förbundet är nöjda med regeringens fantastiska generositet mot pensionärer som har 14000-i mån före skatt dom ska få 200-i sänkt skatt 1-1-2018 och därmed skulle den hårt kritiserade pensionärsskatten vara helt avskaffad för denna grupp.

Hur kan förbundet vara nöjda med det här? Inte ett ord om den grupp som ligger långt under fattiggränsen.

Det här förbundet styrs av gamla sossepampar med höga löner. Så här ser välfärden i Sverige ut. Tänk på det vid nästa val.

Vad den här rödgröna regeringssörjan åstadkommit är skattehöjningar. Då har det inte fattats fantasi.

Vart har Svenska folkets skatteintäkter tagit vägen? Jo till att finansiera alla fördelaktiga bidrag som bara gäller för nya svenskar.

Det här är pengar som skulle använts till våra viktigaste välfärdsområden sjukvård, polis och infrastruktur. Det enda område som får extra resurser är skolan.

Sjukvården kan inte ge vård åt alla utan går upp i stabsläge En katastrofal utveckling där det prioriteras vem och vilka som ska få vård. Inte rätten till lika vård för alla. Sverige har haft bland värdens bästa sjukvård som nu är utraderat.

Efter terrordådet i Stockholm var alla personer som sökte vård på akutmottagningen tvingade att åka hem utan att fått vård för att lämna plats till skadade från attentatet. Det här ledde till att en person som sökt vård avled.

Polisen saknar både personal och ekonomiska resurser för att lagföra och utvisa kriminella och terrorister.

Per-Albin Hansson (s), den så kallade landsfadern, lovade den 12 april 1940 att han aldrig skulle släppa någon krigförande makts trupp in i Sverige. Men här fick han böja sig för nassarna och låta deras tåg passera genom Sverige med soldater och krigsmaterial för att förinta vårt grannland Norge.

Den här historien börjar upprepas med Stefan Löfvens politik där han böjer sig och ger skydd åt islamistiska terrorister från krigförande länder.

Att rösta i Sverige 2018 blir att välja mellan pest och kolera.

En smet av samma deg med någon liten del av andra kryddor. Men ut kommer lika bullar.

Det finns inga starka ledare i dom svenska politiska partierna som sticker ut.

Den som verkligen vill förändra och göra skillnad måste våga gå sin egen väg och inte böja sig och ändra politisk inriktning för att blidka andra partier.

Det är väljarnas vilja som ska styra. Politikerna är bara deras verktyg. Det finns nog med politiker som vill tillskansa sig egen ekonomiska fördelar.

Inger Karlsson

Politiskt obunden

Posted by on 14 april, 2017. Filed under INSÄNDARE/DEBATT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

4 kommentarer till Debatt: Inger Karlsson om nästa års val

 1. Inger

  22 april, 2017 at 20:31

  Lars Henrik Eriksson.
  Politiskt obunden blir den som upptäcker att alla politiker är lika falska och bara tänker på egen vinning.
  I Lindesbergs kommun styr S och C utan någon som helst påverkan från oppositionen.Alla tycker lika och kvitterar ut sina löner och arvoden.
  Jag kommer att fortsätta skriva så länge det finns orättvisor och särskilt när det gäller dom gamlas situation i samhället.Dom är inte längre värda smutsen under skorna.
  Det är tidigare generationers hårda arbete som byggt den välfärd som du och alla utom dom gamla fått del av och som nu raseras.
  Hur kan styrande politiker sova om nätterna.
  Det är tur dom inte har något samvete.
  Någon SD anhängare är jag verkligen inte.

 2. Lars Henrik Eriksson

  22 april, 2017 at 13:34

  Inger Karlsson anser sig polisk obunden?
  Vad då polisk obunden! ditt inlägg är klart borgligt Du är troligvis SD-anhängare

 3. Pingback: Debattören Inger Karlsson: Sverige saknar riktiga politiska ledare | Gruvmor i Stråssa

 4. S Johansson

  14 april, 2017 at 13:52

  Ett långt aktstycke !

  Men jag skall hålla mig till pensionärerna. Dom har rösträtt i kommande val.

  Fattigdomsgränsen enligt EU, är många som ligger under.

  När man blir gammal och skraltig, försöker man sälja sitt hus och skaffa ett enklare boende.
  Men beskattningen gör att man inte ens har råd att skaffa sig ett ”modulboende” (barack), eftersom beskattningen tar allt.
  Alltså bor man kvar i för stort och svårskött hus, som en barnfamilj vore själaglada att få ta över.

  Skall dessutom, som i Nora, sista tidens äldreboende överlåtas till en byggfirma, så landar vi på rena ”fattigstugan”.

  Om jag vore Solweig, skulle jag se mig om efter en riksdagsmannaförsörjning, för annars det bara blir
  enstaka mötesarvoden att leva på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *