Debatt: Karlsson om bostadsbristen

INSÄNDARE/DEBATT. Flitiga debattören Inger Karlsson ger i ett debattinlägg sin syn på bostadssituationen i Sverige i framtiden. Läs Inger Karlssons debattinlägg här.

Svenska folket är naivt

Enligt Stefan Löfven är Sverige en humanitär stormakt som tar ansvar för flest flyktingar per kapita i EU och en av de största bidragsgivare till andra länder. Även bidragen till nysvenskar ligger i topp.

När vi kommer till pensionerna är de bland dom lägsta i EU.

I våra nordiska grannländer blir det allt färre fattigpensionärer. I Sverige är det tvärsom – här ökar antalet för vart år! Nu riskerar 1 av 5 att bli fattigpensionär.

Tycker regeringen att det är en humanitär utveckling som väntar dom som går i pension efter ett långt arbetsliv? Med facit i hand hade det varit bättre att leva på bidrag och klarat sig från arbetsskador för de här människorna som trott på välfärd.

Sossarna har inte hållit sitt valfläsk om att ändra den orättvisa pensionärsskatten där pension beskattas högre än arbete. Låt pensionärerna bli myndiga att bestämma över sin pension och vad man vill prioritera.

I ett humanitärt styrt land ska pensionen gå att leva på utan att behöva ansöka om bostadsbidrag. Pensionerna måste följa kostnadsutvecklingen i landet.

Sluta diskriminera och spara på gamla och sjuka som byggt den här välfärden i generationer.

Sveriges kommuner står inför en katastrof när det gäller bostadsbristen för befolkningen. Den kommer medföra en stor inlåsning på arbetsmarknaden.

De flesta som flyttar in i Sverige har ingen eller liten utbildning i bagaget. Enligt Arbetsförmedlingens prognos behöver Sverige importera 70000 arbetskraftsinvandrare de närmsta åren för att täcka efterfrågan på utbildad personal. Vart ska dom bo?

Tidigare i år har det anlitats en konsult för att leta parkeringsplatser i Lindesberg.

Nu presenteras en ny form av anställning – nämligen en bostadsletare som ska dammsuga bostadsmarknaden och ha sitt säte i Lindesberg men även dammsuga övriga knölkommuner som alla är tvingade av regeringen att skaffa fram bostäder åt nyanlända.

Nästa år ska kommunerna tvingas ta emot fler – 35000 väntar på kommunplacering.

Därtill anhöriginvandringen där 100000-tal knackar på dörren till Sverige.

Jag kan föreslå två områden för dammsugning. Tältmarknaden och gruvmarknaden.

I Bergslagen finns många nerlagda gruvor som kan öppnas och göras om till bostäder. Knölkommunerna kan bli först att stoltsera med uthyrning av bostäder i bergrum. Ingen ska ligga för bar himmel i ett humanitärt land.

Här kan även skyddsrum byggas för befolkningen i ett land med en eskalerande brottslighet och ett rättsväsende i fritt fall.

Sverige är fantastiskt och bostadsbristen är total!

Stefan L. säger att Sverige inte ska slitas isär – vi måste hålla ihop.

Det har varnats i åratal för den här utvecklingen som vi nu står inför.

Men svenska folket är naivt och har tyvärr inte förstått konsekvenserna av den stora befolkningsökningen där allt fler ska dela på välfärdskakan. En del börjar vakna från törnrosasömnen men tyvärr har dom försovit sig.

Klockan är redan 1 minut över 12!

Inger Karlsson

2 Comments

  1. Om man får tillägga något i bostadssituationen, så är det inte nattsvart i Nora.

    Oskarsson och Norlund är ju fullt inne i barackboendeutvecklingen. Och varför inte ? Det finns ju ”favelor” runt om i världen.

    ”Compounds” med staket och vakter för säkerheten.
    Vi har ju inbrott dagligen och ”trygghetsboende” efterfrågas.
    Ett litet och säkert boende, har tydligen Skara Bert snappat. Han brukar ju vara snabb att kolla marknaden efter pengar och Noras engagemang kanske leder till framgång i kommunkassan.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.