Debatt: Mer stöd till blåljuspersonal

INSÄNDARE/DEBATT. Socialdemokraterna Matilda Ernkrans och Dennis Begic skriver i ett debattinlägg att skyddet för blåljuspersonal måste stärkas. S vill se över behoven av fler väktare och kameraövervakning. Läs Ernkrans och Begic´s debattinlägg här.

Samhällets hjältar förtjänar att känna sig trygga på jobbet

Personal i vården och blåljusverksamheter har rätt att känna sig trygga på jobbet. Därför har vi lagt förslag till riksdagen om att skyddet för personal inom dessa områden ska stärkas.

Oavsett om man arbetar med ambulanssjukvård, i mobila team eller i anslutning till akuten så utförs ett livsviktigt arbete av de anställda inom vården. De ska ha det stöd som krävs för en trygg och säker arbetsmiljö.

För att öka tryggheten och garantera säkerheten vill vi socialdemokrater se över behoven av fler väktare och utökade möjligheter till kameraövervakning i anslutning till särskilt utsatt sjukvård och blåljusverksamhet.

Det är inte på något sätt acceptabelt att personal ska utsättas för hot och våld när de utför det för samhällets fortbestånd centrala uppdraget att på olika sätt ta hand om människor i behov av vårdens insatser. Personal som utför detta jobb är samhällets hjältar och ska känna sig trygga.

Det rättsliga skyddet för personal inom vård och blåljusverksamhet behöver stärkas. Det straffrättsliga skyddet bör även omfatta hälso- och sjukvårdspersonal som arbetar i icke akuta situationer – exempelvis mobila team och också omfatta personal som arbetar i anslutning till akutintag. En god arbetsmiljö måste säkerställas.

Vi socialdemokrater fortsätter att prioritera sjukvård och trygghet. Det går före stora skattesänkningar och privatiseringar.

Matilda Ernkrans

Socialdemokraterna i Örebro län, ordförande i utbildningsutskottet och riksdagsledamot

Dennis Begic

Socialdemokraterna i Örebro län, riksdagsledamot

2 Comments

 1. Men herregud !

  Är det ingen, som tänker på hårt arbetande hälare,
  langare oh tjyvar ?

  Med en massa sheriffer, runt den nystulna bilen, går det ju inte att göra affärer längre. Inte går det att flytta till spanien heller, för där skjuter
  snutarna tillbaka.

  Men det finns ju ändå stora möjligheter för driftiga hälare och inbrottare. Går ju att bli
  rehabiliterad med full kommunal lön.

  Inte skall väl en etablerad yrkeskår (gangster) behöva försvinna på grund av en massa nya snokande
  poliser.

  Tror att elitens skräck, för att knarket skall sina i Nora, är klart överdriven.

 2. Självklart ska blåljuspersonalen ha en bra arbetsmiljö lagstiftningen borde ha ändrats för många år sen så frågan är varför man inte ha gjort det då problemen funnits i åratal och bara eskalerar.

  MEN tycker att sossarna ska ägna sin tid att fundera över varför problemet uppstått. Att gå till grunden av problemen är det enda som kan lösa det här vansinniga våldet. Men som vanligt så kommer det aldrig att ske för det strider väl mot någons ”värdegrund”.
  Det skamliga i det hela är hur hela samhället blivit våldsammare och att gärningsmännen ständigt har försvarats av politiker och aldrig utdöms det straff. Ett typexepel är attentatet i Stockholm, där politikerna stod på rad med handhjärtan och trodde att det skulle göra skillnad. Nä ett handhjärta gör ingen skillnad, det behövs betydligt mera handlingskraftiga saker för att få bort det här våldet.
  Det ena leder till det andra….det har tyvärr politiker alldeles för svårt att förstå.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.