Debatt: Ny strid om Gröna bron

INSÄNDARE/DEBATT. Fredagens ”dramatiska” beslut att stänga Gröna bron i Lindesberg har redan skapat en debattvilja. Nu menar insändarskribenten Bjarne Lind att Gröna bron snarast bör ersättas igen. Läs Bjarne Linds insändare här.

Ny ersättningsbro snarast

Gröna bron i Lindesberg är utdömd och stängd av säkerhetsskäl!

Man frågar sig varför kommunledningen inte redovisat en plan för hur denna viktiga trafikpunkt skall se ut i framtiden.

Den plötsliga stängningen av gång och cykelbron ställer till stora besvär för många (boende och besökare på båda sidor om ån) som dagligen har behov av en bro på denna plats.

Att brons fortlevnad sjöng på sista versen kan knappast ha kommit som någon överraskning. Hela hanteringen känns som att ansvariga medvetet valt att hamna i denna dåliga situation.

För sisådär en 20 år sedan ville kommunen ta bort Gröna Bron med ”svepskälet” att den var för dyr att snöskotta och sanda!

De boende vid Ålkilsplan och områdena däromkring ville annat och utifrån de boendes protester och kloka argument så fick den dåvarande kommunledningen lov att backa.

Med de nyproducerade lägenheterna vid Ålkilsbacken och de snart klara – nya radhusen – i området och en växande stad så har behovet av en fungerande bro ökat markant.

Och kanske det viktigaste i sammanhanget, bron vid Arenan/Lindeskolan är redan i dag hårt belastad och felplacerad för alla som kommer via Tredingen och Brodalen. Vid vissa tidpunkter på dagen, då många börjar eller slutar på skolan är den bron mer än nog belastad!

Dessutom har Kommunen helt nyligen investerat och byggt en ny gång- och cykelväg till den nu stängda Gröna Bron. Hur tänkte man då?

Utan en ny ersättningsbro är risken stor att många barn och gamla med rullatorer etcetera då väljer att gena över parkeringen bland alla bilar utanför Arenan, vilket knappast kan vara en önskvärd lösning.

Därför bör ansvariga politiker se till att en ny ersättningsbro för den ”Gröna” kommer på plats snarast!

Bjarne Lind

Lindesberg

1 Comment

  1. Bjarne, Det kommer en ny bro. Det är ett sådant stråk att utan bro blir det ohållbart.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.