Debatt om ambulanssatsningen i länet

INSÄNDARE/DEBATT. Regionrådet Karin Sundin (S) menar att en satsning på ambulansen i länet är en del i målet att det ska ta högst 15 minuter innan en ambulans är på plats vid högprioriterade fall. Sundin menar att den prioriteringen går före stora skattesänkningar. Läs debattinlägget här.

Satsningar på ambulansen ska öka tryggheten

Oavsett var du bor ska du känna dig trygg med att ambulansen kommer fram i tid. Vårt mål är att den genomsnittliga utryckningstiden vid högprioriterade larm ska vara högst femton minuter. Därför prioriterar vi socialdemokrater investeringar i ambulansvården före stora skattesänkningar.

I Region Örebro län är vi näst snabbast i landet när det kommer till hur snabbt en ambulans är på plats efter att samtal kommit in till SOS-alarm. Den genomsnittliga tiden ligger här på 12 minuter. Det är bra. Samtidigt varierar det mellan olika delar av länet och två områden sticker särskilt ut: Lekeberg samt Frövi/Fellingsbro. Därför satsar vi nu på länets ambulans.

För att utryckningstiderna i ovan nämnda områden gör vi nu stora satsningar. En ny ambulansstation byggs just nu i Berglunda söder om Örebro och i måndags (5/3) presenterades en provverksamhet där en ambulans placeras i Frövi. De satsningarna ska korta tiderna vid uttryckningar inom Lekeberg kommun samt till Frövi och Fellingsbro.

Det här är ett arbete som även den socialdemokratisk ledda regeringen prioriterar. Nyligen presenterade de en satsning på ambulanssjukvården om 500 miljoner kronor årligen. Målet är att den genomsnittliga utryckningstiden ska vara under femton minuter i hela landet. En siffra som vi redan uppnår i Örebro, men som kan bli ännu bättre.

Genom regeringens prioriteringar i kombination med våra regionala satsningar kan vi fortsätta utveckla en redan god ambulansvård i länet. Vi kommer kunna satsa på korta tider och ökad tillgänglighet i hela länet. Det är satsningar som kan rädda liv.

För oss socialdemokrater kommer valet i år att handla om trygghet. Därför fortsätter vi använda den goda ekonomin till att investera i den gemensamma sjukvården. Vi väljer det framför stora skattesänkningar. Vi ska framåt tillsammans.

Karin Sundin (S), regionråd med ansvar för hälso- och sjukvård

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.