Anders Persson från Löa är ny partiledare i LPo.

Debatt: Rusta Stadsskogsskolan istället

INSÄNDARE/DEBATT. Landsbygdspartiets Anders Persson förundras över processen kring den planerade Lindbackaskolan i Lindesberg. Persson tycker att man borde ta sig en ytterligare funderare på att rusta Stadsskogsskolan istället. Läs debattinlägget här.

När ska våra styrande politiker lära sig att rätta mun efter matsäcken?

Har med stor förundran följt processen med skolbyggnationen i Lindesberg. S och M med Linda Svahn och Pär-Ove Lindqvist som dom stora pådrivarna för att bygga NYTT istället för en renovering av Stadsskogsskolan? När frågan först kom upp så var beskedet från FALAB och Roger Sixtensson att en rust skulle bli mycket dyrare än en nybyggnation? Beslutet i Fullmäktige var att den nya skolan skulle få kosta cirka 320 miljoner kr!!! Nu ser jag att prislappen har blivit betydligt större utan att man ens har fått igång nåt skolbygge.

Jag tror att man borde ta sig en rejäl funderare på en rust av Stadsskogsskolan för dom där 320 miljoner kronorna som man från första stund skulle lägga på en ny skola. Alla kommunens investeringar som görs inom kommunens olika förvaltningar medför allt som oftast högre driftkostnader. Driftkostnader som skall tas ur en allt mer sinande driftsbudget. När vi ser att man vill lägga ner stora delar av den kommunala servicen utanför tätorten för att lyckas med att skrapa ihop pengar till drift och hyra för en ny skola. Tror att både Linda och Pär-Ove är lite för stolta för att backa nu eller så har dom fortfarande skygglapparna nedfällda?

Jag ser med oro att kommunens ekonomi är väldigt bräcklig och då borde man försöka tänka sig för både en och två gånger innan man sätter igång med skrytbyggen som kan få förödande konsekvenser för oss alla i kommunen. Har under många år förundrats av att många av kommunens byggen alltid blir betydligt dyrare än planerat? Men det är nog bara så att FALAB alltid drar det längsta strået mot politikerna som har det slutgiltiga ansvaret för våra gemensamma skattepengar. När ska våra styrande politiker och tjänstemän lära sig att rätta mun efter matsäcken?

Anders Persson 

Ordförande Landsbygdspartiet oberoende

3 Comments

 1. Jag mins bygget av den runda förskolan på kyrkberget.
  Där fick budgeten utökas rejält under byggtiden.
  I styrelsen bedyrade A.Ceder(S)att den utökade budgeten skulle räcka.
  När bygget stod klart uppdagades att inga inventarier fanns med i budgeterade medel.
  Alltså en ny kostnad för skattebetalarna.
  Den här gången rör det sig om betydligt större kostnader att räkna
  fel på.
  Här måste politiker och tjänstemän ta ansvar och sluta göra hafsverk i upphandligsfasen.
  Gör för en gång skull en ordentlig utredning .Kostnader för skolrenoveringar jämfört med nybygge.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.