Per Söderlund (SD).

Debatt: SD yrkade på åtgärdsplan

Per Söderlund (SD).

INSÄNDARE/DEBATT. Revisorerna menar att Samhällsförbundet Bergslagens resultat inte är förenligt med finansiella mål om god ekonomisk hushållning. SD har därför yrkat på en åtgärdsplan, men endast Vänsterpartiet röstade med SD. Läs debattinlägget här.

Revisionen riktar hård kritik mot Samhällsbyggnadsförbundet Bergslagen

Att revisionen anser att Samhällsbyggnadsförbundet Bergslagens resultat inte är förenligt med finansiella mål om god ekonomisk hushållning är allvarligt.

Revisionen anser också att förbundets mål om ett nollresultat inte är särskilt lyckat. Den uppfattningen delar även Sverigedemokraterna. Målet säger i stort sett endast att utgifterna ska vara desamma som inkomsterna. Det innebär att man kan justera priser osv istället för att hushålla med de ekonomiska medel man har till sitt förfogande. Om utgifterna drar iväg kan man begära tillskott från medlemskommunerna för att uppnå målet. Det säger ingenting om god ekonomisk hushållning.

För att få möjlighet att följa utvecklingen mer detaljerat yrkade Sverigedemokraterna vid kommunfullmäktige i Lindesberg den 23 maj, att förbundet ska återkomma med en plan för att åtgärda de brister som revisionen påpekar. Vi yrkade dessutom på att de vidtagna åtgärderna och deras effekter ska rapporteras tillbaka till kommunstyrelsen var fjärde månad tills åtgärderna har gett önskad effekt.

Trots att de anser att det finns en del att göra för att förbättra situationen i förbundet, ville inte Centerpartiet bifalla vårt yrkande. Det enda parti som biföll vårt yrkande var Vänsterpartiet. Därmed blir det svårt för kommunfullmäktige att följa utvecklingen i förbundet. Vi får helt enkelt förlita oss på att de politiker som sitter i förbundets direktion gör ett bättre jobb än de har gjort tidigare.

Per Söderlund, vice gruppledare, SD Lindesberg
Jari Mehtäläinen, ordförande SD Nora-Lindesberg

3 Comments

 1. Att sätta luppen på dom här, är naturligtvis ett önsketänkande.

  Tyvärr har det urartat till någon sorts överstatlig
  instution, som gör ungefär vad som faller dom in.

  Resultaten är skrämmande !
  Ett ex; den stora husbilsparkeringen i Nora, där man saknar besöksunderlag för det antal elplatser som monteras upp. (ett elskåp kostar X-antal kronor och har två uttag) Fordrar motsvarande husbilar ?

  Så många husbilar, har aldrig setts där, som behöver koppla in sig i elskåpen så Turistbyrån har antagligen en hemlig agenda/alt hybris.

 2. Att kommuner skapar bolag verkar vara för att kringgå offentlighetsprincipen.

  Vilka beslutsfattare vill få insyn i verksamheter som inte klara en ingående granskning ?

  ger information om Sveriges ökande korruption och maktmissbruk.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.