Debatt: Tillbaka på ruta ett

INSÄNDARE/DEBATT. Flitige debattören Inger Karlsson kommenterar, i ett nytt debattinlägg, det omdiskuterade omsorgsboendet som nu, enligt Karlsson, är tillbaka på ruta ett. Istället ska det satsas på Flugparken, skriver Inger Karlsson. Läs debattinlägget här.

Tillbaka på ruta ett

Det omdiskuterade vård och omsorgsboendet i Lindesberg är nu tillbaka på ruta ett. Boendet ska nu planeras fram till 2019. Alltså efter valet.

Inget prio-1 bygge direkt, när man ser till kommunens snabba kast vad gäller igångsättning av byggen för övrigt.

Det här visar dom styrandes syn på dom äldres behov av trygghet och omsorg. En väldigt dålig människosyn.

Förr gick sossarna till äldreboenden och delade ut röstsedlar och hjälpte dom gamla att rösta rätt. Men i dag vänder dom sig till andra grupper för att fiska röster.

Finns ekonomi i kommunen 2019 eller heter det att kommunalskatten måste höjas för att klara välfärden åt pensionärerna.

Med kommunens alla byggplaner i fokus kan man nog räkna med att omsorgsbygget bara är valfläsk och ett framtida luftslott för dom gamla efter valet. Det här är sossarnas trollerikonster och hokus pokus politik.

Vi har i kommunen kunnat se olika boenden och förskolor växa fram med rasande fart när behov uppstått. Även vid golfklubben gick det fort att sätta spaden i marken för att bygga lyxlägenheter när behov uppstod. Ny skola planeras och ska byggas i Lindesberg med därtill alla övriga byggnationer det för med sig.

Det här får även de äldre vara med och betala, men de får inget med av kakan.

Kommunen ska även vara med och finansiera trygghetsboendet på kvarteret Bulten. Socialnämnden med en glädjekalkyl till budget som år efter år underbudgeteras. En strategi för att kunna göra besparingar på dom äldre och höja avgifterna.

Varför begärs inte mer resurser i tilläggsbudget när man ser att kostnaderna skenar?

Här väljer man att gå in i det nya året med ett underskott på nästan 24 miljoner i ryggsäcken.

Nu vill kommunen ha dialog med kommuninnevånarna om Flugparkens utformning och ombyggnad redan nästa år. Är det här ett sätt att flytta fokus från omsorgsfrågan?

När lyssnar politikerna på medborgarna?

Jo, när det närmar sig valdagen 2018. Då vill politikerna se om sitt hus för att säkerställa sina löner och positioner.

Flugparken har en gång varit en lummig oas i Lindesbergs centrum. Låt Flugparken återuppstå i sin ursprungliga form. I dag trängs parken ihop från alla håll och träden som är stadens lungor sågas ner. Det är mer likt en ful betongpark med permanent uppställningsplats för en husvagn.

Kristinavägen är legendarisk efter alla misslyckade ombyggnader med eller utan tuttar.

I den här kommunen duggar de dåliga ogenomtänkta projekten tätt utan verklighetsförankring – skattebetalarna står för notan och upphovsmännen har ansvarsfrihet.

Tjänstemän och politiker borde plocka fram en gammal hederlig kulram för att börja med att 1+1 blir 2 innan man blir övermodig och börjar bolla med skattebetalarnas pengar.

Om man tittar på utsmyckningen i den södra rondellen kommer den första tanken att en transport till någon förskola tappat ett dock skåp.

Men med tanke på den politik som förs i Lindesbergs kommun så blir det här en bra spegling av de styrande och dess politiska inriktning.

Mamma och Pappa klöver bestämmer och de sex små klöverbarnen lyder och instämmer.

Inger Karlsson, politiskt obunden

Posted by on 22 februari, 2017. Filed under INSÄNDARE/DEBATT,LINDESBERG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 kommentar till Debatt: Tillbaka på ruta ett

  1. Pingback: LINDESBERG: Ingen brådska med omsorgsboende | Gruvmor i Stråssa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *