Debatten om året som gick uteblev

LINDESBERG. Årsredovisning för 2016 fanns på dagordningen vid tisdagskvällens sammanträde i kommunfullmäktige i Lindesberg och en debatt mellan majoritetspartierna och oppositionen var att vänta.

Debatten uteblev dock och någon opposition syntes inte till.

Politiken just nu i Lindesberg är extremt avpolitiserad. Den årliga debatten kring årsredovisningen kom av sig helt. Kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson (S) drog sin syn på året som gått och valde såklart att lyfta fram allt som gjorts.

– Vi är ändå inte riktigt nöjda i och med att socialnämnden har så svårt att hålla sin budget, sade Gustavsson.

Någon kontring från oppositionen kom dock inte. Oppositionsrådet Pär-Ove Lindqvist (M) var tydlig.

– Det mesta som Irja tog upp ställer vi upp på, men vi lever lite över våra tillgångar. Vi lever bara upp till våra mål i två av 15 delar och där finns en del att jobba med. Jag yrkar ändå bifall.

Tydligast i debatten var nog miljöpartisten Bengt Evertsson. I sitt inlägg ville han ha svar på hur majoritetspartierna tänker jobba för att socialnämnden ska få ordning på ekonomin och varför måluppfyllelsen i kommunen är så låg.

Posted by on 16 maj, 2017. Filed under LINDESBERG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 kommentar till Debatten om året som gick uteblev

  1. Inger

    17 maj, 2017 at 09:10

    Inga svårigheter att vara kommunstyrelsens ordförande i Lindesberg när det sitter en hel kennel i KF och viftar med svansen i stället för att skälla på matte.
    Socialnämndens budget är underfinansierad år efter år det vet alla men ingenting görs.
    Kan vi vänta oss en sammanslagen valkampanj för 8-klövern 2018.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.