Delegation från Taiwan gästade Grythyttan

GRYTHYTTAN. En delegation från Taiwan, Taipeis mission in Sweden, gästade på måndagen Grythyttan och det var en imponerad delegation som tog del av vad som händer i Hällefors.

Örebro Universitet gästades på måndagen av en delegation från Taiwans, Taipeis mission in Sweden. Besöket kom efter en förfrågan till Lotta Olsson, riksdagsledamot om att besöka regionen. Ambassadör Daniel Liao med medhjälpare fick lyssna på universitetets rektor Johan Schnurer, som berättade om hur mat och hälsa blir viktiga forskningskluster i framtiden.

Efter en presentation och rundvandring på Universitetet i Örebro fortsatte delegationen till Grythyttan, där kommunfullmäktiges ordförande, Susanne Grundström (S) och kommunstyrelsens vice ordförande, Christina Johansson (M) mötte upp. Delegationen besökte Grythyttans Gästgiveri där vd, Mia Spendrup, berättade om mat och turism och verksamheten i Grythyttan.

Därefter fick delegationen en visning och presentation av lokaler och verksamheten på Restaurang-och hotellhögskolan i Grythyttan av rektor, Stefan Wennström.

Susanne Grundström hälsade välkommen till kommunen och beskrev vikten av satsningar på de nya jobben inom turism/besöksnäring och restaurang och hur viktigt det är för en kommun som Hällefors. Att kommunen försöker ta tillvara den möjlighet som utbildningar som de som finns på Grythyttan ger.

Kommunchef Tommy Henningsson och näringslivsstrategen Gabriela Kloth berättade om hur man arbetade med att på bästa sätt rusta kommunen för de nya utmaningarna och de nya jobben.

Hällefors kommun har en spännande framtid, dels de gamla klassiska jobben i industrin som finns kvar samtidigt som de nya jobben inom turism och besöksnäringen växer fram.

 

Posted by on 18 maj, 2017. Filed under HÄLLEFORS,HÄLLEFORS B. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *