Kommer Ismo Peltoarvo att ha hittat lösningen på servandet ikväll?

Det är nu det roliga börjar

Lindesbergs tränare Ismo Peltoarvo ser fram mot SM-slutspelet.
Lindesbergs tränare Ismo Peltoarvo ser fram mot SM-slutspelet.

LINDESBERG. Ismo Peltoarvo kom in som tränare när bara några omgångar av Elitserien återstod sedan Jesse Knight fått sparken från Lindesberg Volley. Han slapp den lång serielunken och klev in när det roliga börjar – SM-slutspelet.

– Lyxigt för en annan att, i princip, få kliva rakt in i slutspelet men det har också inneburit ett minimum av förberedelsetid och en bara en liten chans att sätta prägel på det som åstadkoms på plan, säger Peltoarvo.

Ismo Peltoarvo är dock inte orolig inför SM-slutspelet. Han vet att han har en trupp som alla vill försvara klubbens SM-titel från i fjol.

– Jag är övertygad om att alla ger allt och lite till för att Lindesberg ska nå långt i också detta slutspel, säger han.

Peltoarvo menar att det svåraste kommer först. Att favoritskapet i kvartfinalerna mot Sollentuna kan vara ett problem.

– Motståndarna har allt att vinna medan man kan tycka att vi har mycket att försvara, om man nu väljer att se det så, säger Peltoarvo. Förhoppningen är dock att också spelarna inser att det här är en stor utmaning mot ett av seriens formstarkaste lag.  Jag förväntar mig stenhårda och ovissa matcher med början redan i första kvarten.

Sollentuna har plockat in amerikanskan Kaitlynn James och Ismo Peltoarvo har respekt för hennes kunnande. Han menar att nyckeln mot Sollentuna är att få stopp på henne.

– Kaitlynn, som har ett starkt anfallsspel med väldigt få misstag, får precisa passningar av en annan av lagets värdefulla spelare, Anna Harlin. Stockholmarna har också en  stark defensiv med unga Anita Nolsjö, som leder blockligan i överlägsen stil, i spetsen.

Lindesberg Volley tränar för fullt inför den första kvartsfinalen hemma på lördag kväll och glädjande nog verkar Anna Rönnbäck vara på väg tillbaka efter en fingerskada på träningen. Hennes medverkan avgörs efter torsdagens träning. Dessutom är Nadya Greseva åter i fullt slag efter sjukdom. Orosmolnet är Emily Stockman, där en ovisshet fortfarande råder kring hennes ryggproblem.

-Sofie Lundberg har nu lirat på den platsen och börjar bli allt mer van i spikerrollen, så laget står och faller inte med en spelare, säger Peltoarvo.

Lindesbergstränaren hoppas nu på ett stort publikstöd i SM-slutspelet.

– Vilka kliver fram och tar för sig? Vilka bidrar med det där lilla extra? frågar han sig.

TOMAS KÄLLBERG
tomas.kallberg@24i.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.