Det mesta händer på Norvalla idag

NORA. Ett obesegrat Nora BK tar i eftermiddag emot IFK Sunne på Norvalla, men Norvalla är idag också centrum för Föreningarnas dag och hemmamatch för damlaget mot IK Sturehov.

Nora BK har fått en smakstart på division 3-säsongen och leder inför dagens match en haltande tabell. Senast gjorde man en riktigt bra första halvlek mot Köping, men tappade spelet i den andra.

– Ja, det var utan tvekan vår bästa halvlek för året, säger sportchefen Peter Palmqvist. Tyvärr gjorde vi sämre en andra halvlek men vi tog tre poäng och det var ändå det viktigaste. Det gäller dock att hålla fokus och ha rätt inställning under hela matchen och det är något som spelarna själva måste jobba med. Det gäller att ha fokus och tålamod då IFK Sunne kommer på besök då det är tajta och svåra att göra mål på. Det är ingen vild gissning att vi kommer äga mycket boll under matchen men det är runt straffområdet som matcherna avgörs och där måste vi visa hunger, både försvars- och anfallsmässigt.

– Vi har fortfarande några skador i laget. Alexander Appelqvist är ännu inte fit for fight och målvaktslånet Kalle Videhult står mellan stolparna. Även Jacob Nilsson fattas denna match då han fortfarande har känningar av en lårskada. För övrigt är truppen skadefri och matchstart är kl. 14.00.

Efter herrmatchen kör damlaget kör igång sin match kl. 16.30 och det är IK Sturehov som gästar Norvalla. NBK har fått en smakstart på säsongen då man har två raka segrar, så sent som i torsdags så tog man en snygg seger på hemmaplan. Det blir således tätt på given men tränarna använde många spelare under matchen i torsdags så tjejerna skall orka med så täta matcher.

Under hela dagen, klockan 11-18, pågår parallellt Föreningarnas dag där föreningar och organisationer kommer att visa upp sina verksamheter.

Posted by on 13 maj, 2017. Filed under NORA,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *