Sara Sporre med flaggan hissad.

Digital variant av Nationaldagsfirandet

LINDESBERG. Det blir en digital variant av Nationaldagsfirandet även i Lindesberg. Kultursekreteraren Sara Sporre har åkt runt och intervjuat människor i hela kommunen och dessa samtal skapar stommen för det digitala firandet.

-Men det blir också ett tal av Arnold Bengtsson, säger Sara Sporre.

Det har varit många idéer och tankar på hur Nationaldagsfirandet i Oscarsparken i Lindesberg ska kunna ersättas och under ett par veckor har kultursekreteraren Sara Sporre försökt skapa en digital variant på firandet. Det blir såklart ett nationaldagstal av Arnold Bengtsson och kommunens stipendiater läckte ut i förväg och har redan presenterats. Dessutom har Sporre åkt runt i kommunen och ställt frågor till invånare i både norr och söder. Förutom Lindesberg kommer intervjuer från Fellingsbro, Spannarboda, Frövi, Vedevåg, Öskevik, Stripa, Stråssa och Löa.

-Jag tycker en del av de här intervjuerna är helt underbara, säger Sara Sporre. Vi kommer att lägga ut intervjuerna löpande under Nationaldagen.

De digitala delarna av Nationaldagsfirandet kommer att publiceras på kommunens hemsida och på såväl Instagram som Facebook.

En av de intervjuer som ska publiceras.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.