Thomas Lindberg. Arkivbild.

Distansundervisning igen på Stadsskogsskolan

LINDESBERG. Det blev klart tidigare i veckan, men på fredagen verifierade Barn- och utbildningsförvaltningen att Stadsskogsskolan i Lindesberg går över till distansundervisning från och med måndag. Detta sedan många lärare stannat hemma med symptom.

Det är inget nytt att stänga ned den fysiska undervisningen på Stadsskogsskolan i Lindesberg. Redan i april fick man ta till distansundervisning och nu är det alltså dags igen.

– Många lärare upplever själva att de är friska men behöver ändå hålla sig hemma på grund av symtomen såklart. För att få till bästa lösningen för eleverna ställer vi om till fjärr- och distansundervisning. På det viset kan många lärare jobba hemifrån och elevernas undervisning drabbas inte, säger Thomas Lindberg, förvaltningschef vid Barn- och utbildningsförvaltningen.

Det handlar även den här gången om att många lärare tvingas stanna hemma med symptom och att en bra undervisning är omöjlig att genomföra. Istället blir det fjärrundervisning i realtid och distansundervisning med inspelat material.

Planen är att alla elever ska arbeta på distans under vecka 48 och att undervisning kommer att ske delvis på distans under vecka 49.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.