Några av Drömjobbarna 2019. Främre raden från vänster, Oskar Nilsson, Siva Arif och Sixten Norelius. Bakre raden Cecilia Jeffner och Janis Lancereau.

Driftiga ungdomar får Drömjobbet

BERGSLAGEN. Inte ens Bergslagens Sparbanks VD Cecilia Jeffner vet hur många år man har engagerat sig i projektet Drömjobbat, men Cecilia är, precis som förra året, övertygad om att årets drömjobbare är bland de allra bästa.

I år får fem ungdomar chansen att förverkliga sin företagsidé under sommarlovet.

Men det är inte vilka ungdomar som helst som får chansen. Här pratar vi om ungdomar som inte ser hinder som omöjliga och som ser ett kanske som något möjligt. De här ungdomarna är 24i-områdets framtid.

-Vi är stolta att vara med om den resan, säger Cecilia Jeffner.

De fem ungdomar som fått chansen den här sommaren får 10000 kronor, en resa till E-Max på Chalmers i Göteborg samt support och ledning under sommaren.

Årets fem Drömjobbare är:

Sixten Norelius, Nora.

Sixtens företag ska syssla med tekniksupport i hemmet. Han är övertygad om att det finns många som har problem med uppkopplingar, datorer och andra enklare teknikproblem.

-Jag tror också att det är viktigt att jag kommer personligen. Att kunderna inte vill sitta och ringa en support och kanske inte förstå vad den i andra änden säger, säger Sixten. Jag har bil och körkort så det är bara att ringa och boka så kommer jag.

Siva Arif, Lindesberg.

Siva skapade en app som ungdomsföretagare på Thoren Business School och hon ska i sommar fortsätta att utveckla sin affärsidé. Hon fick snabbt 6000 användare, har hela tiden ökat och hoppas nu få ännu fler. I hennes app CoGo samlar man plus genom att röra på sig. Ju mer man går, cyklar eller springer, desto fler erbjudanden får man.

-Jag vill främja fysisk aktivitet eftersom stillasittande är ett problem, säger Siva. Appen är bara att ladda ned gratis och sedan är det bara att sätta igång. Därefter får man olika erbjudanden.

Oskar Nilsson, Frövi.

Oskar satsar på försäljning av egentillverkade skärbräden och uppläggningsfat i stavlimmad ek och hans företag har redan sålt ett 50-tal skärbrädor. Skärbrädorna har ett snyggt inbränt K, som är första bokstaven i firmanamnet Köksdesign.

-Jag har fått låna maskiner av underbara Lindeskolan över sommaren och hittills har det gått så bra att jag funderat på att höja priserna. Jag kanske säljer produkterna för billigt?

Ture Eknor, Nora.

Ture kommer att ägna Drömjobbet åt filmproduktion, något han sysslat med på hobbynivå under flera år. Ture tänker sig att erbjuda filmning och redigering, där slutresultatet kan vara en reklamfilm, en evenemangsfilm eller en informationsfilm.

Gustaf Mannhus, Nora.

Gustaf är en mångsysslare som redan startat sitt första aktiebolag och har byggnationer av A-traktorer som specialitet. Redan som 18-åring har han byggt ett 60-tal A-traktorer och han var först i Sverige med en automatväxlad A-traktor.

De fem ungdomarna kommer att få professionell vägledning av Bergslagens Sparbank och av Janis Lancereau på Startcentrum i Örebro.

-Jag har jobbat med nyföretagande under många år, säger Lancereau. Det koncept som Bergslagens Sparbank jobbar med är unikt i Sverige och många av ungdomarna lyckas väldigt bra tack vare Drömjobbet.

Sixten Norelius ska syssla med tekniksupport hemma hos kunderna.
Siva Arif ska fortsätta att utveckla sin framgångsrika app CoGo.
Oskar Nilsson ska tillverka skärbräden och hade färdiga produkter med på pressträffen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.