En nöjd Martin Almgren tog med sig en lunchlåda, levererad av Teodor Nyström.

Drive-in ytterligare ett sätt att överleva

LINDESBERG. Det är avgörande tider för många restauranger och på onsdagen slog LindeGastro i Lindesberg upp portarna för drive-in-luncher, där kunden inte behöver gå ur bilen.

-Vi måste göra allt vi kan, säger Pontus Lindroth, som tillsammans med Mikael Karlsson driver LindeGastro.

LindeGastro har inte gjort speciellt mycket väsen över att man nu startar ännu ett ben att stå på. Utkörning av såväl luncher som mat från menyn kvällstid har man hållit på med en tid och Pontus Lindroth säger öppet att det handlar om att hitta nya inkomstkällor.

-För oss som inte hållit på mer än några månader blev det en riktig smäll när pandemin tog ny fart, säger han. Nu handlar det om att överleva och för en del restauranger handlar det säkert bara om veckor innan man tvingas stänga igen.

Det nya drive-in-tältet blev dock en succé. Bilar strömmade i en sakta ström fram till tältet utanför arenan där Maja Fjellheim och Teodor Nyström skötte serveringen. Kunderna kunde välja mellan kalops eller panerad flundra var dagens rätter och under tiden 24i var på plats såldes fler kalops än fisken. Kalopsen tog till och med slut mitt i en leverans och Maja Fjellheim fick sprinta in i köket efter fler lådor.

-Jag är väldigt glad att vi får den här responsen på det här, säger Pontus Lindroth. Vi vill ju hitta lösningar för kunder som inte vill gå in i restaurangen, men som ändå vill köpa sin lunch.

Enligt Pontus är de närmaste veckorna avgörande för hur det kommer att gå. Julborden ser ut att frysa inne och på LindeGastro planerar man just nu för att kunna leverera någon form av jullåda, där delar av maten är färdiglagat och delar är förberedd.

-Vi vill ju att det ska gå att känna igen LindeGastro i det vi levererar till jul, säger Pontus.

Pontus hoppas nu att kunderna i Lindesberg gillar det upplägg som LindeGastro hela tiden uppdaterar. Både för att kunderna ska vara nöjda – och för att överleva som restaurang.

-Det gäller nog inte bara LindeGastro, avslutar han. Jag hoppas Lindeborna väljer restauranger och affärer i Lindesberg i dessa tider.

Anne Resare var glad över den nya tjänsten med drive-in.
Gunnar Lindqvist valde kalopsen och var nöjd med den nya servicen.
Maja Fjellheim fick sprinta till köket efter mer kalops.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.