Droger alltför vanligt i trafiken

BERGSLAGEN. Som vanligt är en av våra vanligaste brottsplatser trafiken. Rattonykterhet och drograttfylla är vanligt, men också en brottstyp med stora mörkertal.

Siffrorna för rattfylleri och drograttfylleri ser ut att gå ned, men de redovisade anmälningarna är bara en bråkdel av alla bilister som dagligen färdas på våra vägar i påverkat tillstånd. Siffrorna kan bara jämföras på längre sikt, då vissa trender kan skönjas.

Ett annat vanligt trafikbrott är olovlig körning, och det beror till viss del på sammankopplingen med drog- och rattfylleri. En hel del av de förare som fastnar i polisens nät är återfallsförbrukare och struntar helt enkelt i att de inte har något körkort, men en mycket farlig grupp ute i trafiken.

Statistiken bygger på antalet anmälda brott och säger ingenting om utfallet av den rättsliga prövningen, hur många som verkligen blir dömda är okänt.

Man ska alltså ta statistiken med en smula salt, samtidigt som statistiken går att jämföra över längre tider.

Posted by on 23 februari, 2018. Filed under BROTT I BERGSLAGEN 2017,HÄLLEFORS,HÄLLEFORS B,LINDESBERG,LJUSNARSBERG,NORA. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 kommentar till Droger alltför vanligt i trafiken

 1. S Johansson

  23 februari, 2018 at 14:32

  Nu tar vi siffrorna på allvar !

  Att pendla till Örebro, innebär att medtrafikanterna till en del är knarkade eller rattfulla och dessutom i många fall saknar körkort
  när dom far runt i en stulen bil.

  Fanns för länge sedan en låt; ”pappa kom hem”.

  För att vara säker som pendlare på 50;an kanske en bepansrad bil från Israel, är en lösning.

  En annan tanke, är att kontakta Kinesiska spårbyggare och fixa till en säker transport till Örebro. Ett typiskt ”Solweig jobb” av den högre skolan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.