Efter Julkonserten är julen här

LINDESBERG. Lindesbergs körer Akvileja, Andra Ord och Manskören Harmoni sjöng på tisdagskvällen in julen i den julkonserten ”Sånger i Juletid” som förmodligen kommer att bli en tradition. Till sin hjälp hade man förstås proffsiga Linde Symphonic Band.

Den som inte blev sugen på julfirande under eller efter Julkonserten ”Sånger i Juletid” på tisdagskvällen finns inte. Ett 70-tal sångare och musiker på scenen i Lindeskolans aula gav allt och publiken gick antingen hem och drack glögg, bakade pepparkakor eller tittade på ”Tomten är far till alla barnen”. Så julig var faktiskt konserten.

Damkören Akvileja syns inte lika ofta som förr, men fanns förstås med när stadens körer förenades för en julkonsert, som var både proffsig och bra. Lite skönt jazziga toner från Linde Symphonic Band gjorde skillnaden och alla verkade nöjda.

Manskören Harmoni, under ledning av Richard Larsson, visade varför man håller på att bli en storkör och damkören Andra Ord var precis så sensuell eller känslomässig man ska vara.

Nästa drabbning för julälskarna i Lindesberg blir på fredag och lördag då Julfesten 2018 går av stapeln i Lindeskolans aula, med Martin Almgren, Per Fritzell, Linnea Wilhelmsson, Jesper Hugosson, Stefan Jansson med musiker.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.