Eklind om migrationspolitik på offentligt möte i Nora

NORA. Kristdemokraternas riksdagsledamot i Örebro län, Hans Eklind, kommer till Nora Bibliotek på måndag den 10 februari och medverkar i ett offentligt möte kl 18, innan det också är dags för KD:s årsmöte.

Ämnet för Hans Eklind denna kväll på Nora Bibliotek är ”Framtidens migrationspolitik kopplas till förmågan att integrera”.

Eklind kom in i Riksdagen vid valet 2018. Då var han präst i Längbro församling, Örebro, och gick under namnet ”bandyprästen”, på grund av ett extra stort intresse för den sporten. Han är också migrationspolitisk talesperson för KD.

Han har i tidningsartiklar och debatter gärna velat sticka hål på försöken att placera KD i ett fack – åt höger eller vänster. Han säger själv i en tidigare artikel:

­ – Kristdemokratins uppgift är inte att vara höger eller vänster. Det är att formulera en politik utifrån sin ideologiska grund – den judiskt kristna etiken.

Hans Eklind, 53, har ett brett register och brinner för många frågor, som bland annat fört honom till Socialförsäkringsutskottet i riksdagen, där han är ordinarie ledamot. Han är även suppleant i arbetsmarknadsutskottet och EU-nämnden.

På länsplanet är han distriktsordförande för KD och sitter även sedan november centralt som ledamot i Kristdemokraternas partistyrelse.

Kvällens ämne är synnerligen aktuellt, genom de senare årens debatter om både migration och integration. Gissningsvis finns många frågor att ställas från allmänheten. Efter föredraget och samtal blir det förfriskningar och fruktstund, innan Nora KD:s årsmöte tar vid.

2 Comments

  1. Så här är det på riktigt,kommer man hit som ”flykting”så bör kravet vara att lära sig svenska i tal o skrift omgående,sen söka arbete istället att leva på bidrag.KD hur tänker ni???Börja med att rädda våra äldre som byggt landet…där ser man försämlingar dagligen tex,maten som hemtjänsten kör ut,stopp där det är för dyrt,men som sagt vissa ska vi föda och fler blir det bedrövligt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Skulle verkligen behövas att någon sätter Nora på kartan, som kommunen som
    löste invandrarproblemet.

    Kommunerna har hamnat i en sorts ”hybrisfälla”, genom att skryta med hur duktiga dom är att ta hand om sk ”flyktingar”. Det har skapats en grupp människor
    som försörjer sig på ”välfärden” och räcker inte bidragen,får man ta för sig av andra människor pengar

    Har KD lösningen på hur välfärden skall räddas ? Vi har inte längre pengar att föda folk som inte arbetar.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.