Ekonomin och spelarna avgör för NNBS

NORA. Nitro Nora har en stomme av rutinerade spelare och en fantastisk laganda. Nu avgör spelarna om de orkar fortsätta, men även ekonomin i klubben, om Nitro Nora orkar ta steget upp i Allsvenskan.

-Är spelarna beredda att satsa vidare så ordnar det sig nog, säger Nitro Noras ordförande Curt-Eric Hermansson. Men vi måste säkerställa ekonomin också.

Söndagskvällen var en glädjens stund sedan Nitro Nora besegrade Katrineholm och därmed tog steget upp i Allsvenskan 2019. Ändå är det i allra högsta grad oklart om Nitro Nora kommer att återfinnas i Allsvenskan när serien drar igång i höst.

-Min önskan är förstås att vi kommer att kunna spela allsvensk bandy nästa vinter, säger Curt-Eric Hermansson. Men de närmaste veckorna får utvisa detta.

Nitro Nora har en ålderstigen trupp, där spannet finns mellan tonåren och dryga 40 år. Skulle inte exempelvis Jesper Bryngelson spela vidare är risken stor att också flera andra äldre spelare slutar.

-Bryngelson har varit skadad och spelat på ren vilja, berättar Curt-Eric Hermansson. Skulle han sluta så spelar ju inte Johan Malmqvist vidare heller. De åker ju tillsammans från Lidköping till matcher och träning.

En dialog med spelarna är förmodligen redan igång, och Hermansson har en plan.

-Inom 14 dagar måste det vara klart, säger han. Men min önskan är förstås att killarna vill spela vidare.

Klubben har problem med ekonomin och vill parallellt få ordning på siffrorna. Hermansson menar att det inte är speciellt mycket dyrare att spela i Allsvenskan, men en ordnad ekonomi i klubben är ett måste.

-Vi vill att Nora kommun ska ta över anläggningen, säger han. Idag har vi så stora driftkostnader som måste tas från den sportsliga verksamheten.

Har du och Nitro Nora blivit framhejade av kommunen i samband med kvalspelet?

-Oppositionsrådet skrev och gratulerade, men jag har inte sett något från Nora kommun.

Men ett allsvenskt bandylag måste väl vara god PR för Nora?

-Vi tycker tydligen inte likadant.

10 Comments

 1. Hybris, har på nytt slagit till i Nora.

  Nu skall det bli fart på samhället. Busslaster med besökare från hela Sverige.
  utbyggnad av hotellen och krogarna.
  Ny ishall för åretruntbruk, behöver byggas, hela skojarbacken måste göras om till parkering för att ta emot busskonvojerna
  och så vidare i drömmarnas värld.

  Allsvensk bandy är svaret på Noras ekonomiska problem, pengarna rinner in i kommunkassan som en yster vårbäck

 2. 450000kr i förskott,för att klara resten av säsongen som är redan slut?
  Det kan betyda bara en sak ,att betala ut löner till alla gamla avdankade och dyra spelare utifrån .
  Kommunen och skolungdomar ,allmänheten med, kan vänta tills vinter kommer för att åka skridskor.Det ska sparas överallt, men bandy ska få miljoner?Nora kommun måste våga säga nej till några personers drömmar och satsningar med skattepengar.

 3. S Johansson.
  Under de ca 20 år som Nora kommun har varit borgenär, så har det inte kostat skattebetalarna i Nora en enda krona. Golfklubbens ekonomi är bra så jag kan inte se att klubben inte skulle klara av att betala sina lån. Nora golfklubb lockar hit flera hundra turister och golfspelare som hjälper till att öka lönsamheten för Noras företagare. Så golfklubben gör mer för kommunen än vad kommunen gör för golfklubben. Det här är min personliga åsikt och inte Nora golfklubbs. Nora golfklubb är en förening för unga som gamla som vill ha motion,socialgemenskap och en intressant sysselsättning.

 4. Sören

  Golfklubben har fått ett banklån, där skattebetalarna står som borgenärer.

  Kan golfklubben betala tillbaka lånet, eller är det skattebetalarna som får dra veven ?

 5. S Joansson.
  Nora kommun har gått i borgen för ett banklån, och det har hittills inte kostat Nora kommun en enda krona! Försök att ta reda på fakta innan du skriver en massa påståenden.

 6. Sören

  Menar Du alltså, att golfklubben kan/har betalat tillbaka sina lån till Nora kommun ?

 7. S Joansson. Kan du förklara vad du menar med ungefär som golfklubben i Nora?

  Vad jag vet så får inte Golfklubben i Nora något bidrag från Nora kommun, utan det är medlemmarna i klubben som står för alla kostnader att driva klubben. Golfklubben bidrar med att ta hit turister som spelar golf och handlar och bor på hotell i Nora. Dessutom anordnar vi sysselsättning och friskvård för hundratals pensionärer och ungdomar som bor i Nora. Om du nu är avundsjuk på att folk spelar golf så kan du väl försöka hålla dig till fakta!

 8. Men bandyplanen används faktiskt inte bara av bandyn. Går man förbi där en vardag så är det alltid någon skolklass där och åker skridskor och sen finns det ju allmänhetens åkning också.
  Så jag tror den är flitigt utnyttjad av Noras barn och ungdomar och den har ett perfekt läge i centrum och nära skolan…

 9. Ett kommunalt sponsrat bandylag ?

  Intäkterna räcker tydligen inte till för att bedriva idrotten.

  Ungefär som golfen i Nora.

  Med 35 miljoner i besparingshot, får man nog göra, som vid återvinningen.
  Reparera stängslen med gamla sängbottnar eftersom Samhällsbyggnad inte har
  har några pengar.
  Alternativt skaffa besökarintäkter eller kulor från Noras näringsliv

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.