Jonas Cederulf

Eldkvarn är Sveriges bästa band

Jonas Cederulf
Jonas Cederulf

För inte särskilt länge sedan var Eldkvarn ett ”föredetting-band” som en liten trogen skara fans hängivet följde och älskade. Kommer du ihåg, Markus, när vi var på El Sombrero (tillsammans med 22 andra) och lyssnade? Det låg nämligen till på det viset att min vän Markus skulle skriva högskoleprov dagen efter spelningen och timmen började bli sen. Jag och min kamrat märkte att det inte direkt skulle bli storpublik och Markus tyckte därmed att det var läge att fråga Carla (gitarrist Carl Stefan Jonsson) när de egentligen hade tänkt börja spela. Carla gav ett typiskt Carla-svar, ”jag vet inte” och där och då var det färdigpratat. Eldkvarn med Plura i spetsen genomförde spelningen som de superproffs de är. En timme och 45 minuter med hits, önskade låtar och allmän improvisation gör denna konsert till en av mina mer minnesvärda.

Nu är Plura allmänt folkkär och förlåten alla sina synder. Dessutom TV-kock i det minst avskyvärda av dylika.

En vecka i januari som innehållit sjukdom och sjukdom på barnen borde innebära idétorka till en krönika. Så icke denna gång. Flödet på twitter, kvällspress, facebook och annan media har gett en hel del.

Hur kan man urskiljningslöst fördöma städerskan på tåget som krashade? Är det så att hon stal tåget och trodde hon skulle komma undan med det är det tragiskt. Inte för SL, men för henne själv. Jag hänvisar till min krönika om den svenska psykvården. Är det så som det under de senare dagarna har framkommit, att hon av misstag satte igång tåget, fick panik och försökte skydda sig genom att springa längst bak i tåget är det också tragiskt. För SL och för kvällspressen som utan att ha bakgrundsfakta idiotförklarade städerskan.

Tillbaka till idrottsgalan. Jag ser inte dessa galor längre. Lisa Nordén var enligt säkra källor glänsande, men resten kan man vara utan. Vad är det för lyteskomik att låta prins Carl Philip försöka läsa upp röstantal? Jag bara undrar när Idoljuryn kommer sitta och kommentera de uppträdande. Carl Philip hade inte lämnat med en biljett till slutaudition.
Vidare var det en halvkänd komiker som drog ett skämt om att Patrik Forsberg satt och åt på en skiva cumquat. Oavsett namn och person hon menar är ju skämtet inte roligt. Att skämten är roliga torde vara en komikers uppgift?

Apropå idoljuryn, Laila Bagge verkar vara en person med långt gången förvrängd verklighetsuppfattning. Där kan det nog vara för sent att ändras.

Dessutom har det hänt igen. Dessa ofattbart tragiska händelser som avslutas med att unga människors liv tar slut. Kan vi nu snarast gemensamt komma fram till att psykiatrisk vård behöver större resurser och bli mer verksam för fler människor utan väntetider på månader eller år framåt i tiden. Detta håller ju inte!

Efter att ha stuckit ut min tunt skäggbeprydda haka fick jag bita i gräset när Max Bob bara fixade fjärdeplatsen. Idag har jag två stenklara V75-spikar.  Nr 7 Lester i avdelning tre, och nr 1 Chichina Boko i avdelning fyra.

Eldkvarn ÄR Sveriges bästa band. Plura är inte en TV-kock, han är artist. Punkt.

3 Comments

 1. Eldkvarn kan vara ren lycka.. Jag hade nog samma hästar som du, mina verkade inte veta vilket håll de skulle åt ens…

 2. Glömde hästarna…men det beror på att de ”sprang fel”
  Igen. Iaf på MIN rad. 😉

 3. Hemsk tragedi med dessa mord, som man alltid kommer komma ihåg. 🙁
  Likaså Bagges uttalande…
  Tågolyckan -där får man bara vara glad över att ingen människa kom till skada.
  Hus och tåg kan alltid repareras.
  Vad gäller Idrottsgalan så var jag tvungen att gå ut ur vardagsrummet när ”Patrik Forsberg” omtalades.
  Å när HKH fick det till 3000 röster någonting.
  Pinsamt…

  Plura och Eldkvarn däremot -DET är glada minnen det. 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.