Elias fick chansen – och tog den

LINDESBERG. Elias Andersson fick chansen i LIF Lindesbergs allsvenska lag under våren – och Elias blev omgående en publikfavorit. Nu har Elias och LIF Lindesberg kommit överens om ett A-lagskontrakt över nästa säsong.

Elias Andersson har nästan bara spelat försvar i de matcher han spelat, men den inställning och pondus han visat har satt sina spår hos både LIF Lindesbergs sportgrupp och hos publiken. I hemmamatchen mot Varberg i februari blev Elias utsedd till matchens lirare, trots att han bara spelade försvar.

– Elias har så här långt framförallt utmärkt sig som en duktig försvarsspelare, men han har även stor potential som niometersspelare framåt, säger tillträdande klubbchefen Ricky Nordahl. Han är en ödmjuk kille med rätt inställning. Det ska bli mycket intressant att följa hans utveckling och vi har höga förväntningar.

Elias kommer från Dalarna och går just nu sista terminen på handbollsgymnasiet, men väljer alltså att fortsätta att vara lindesbergare.

– Det har varit jätteskoj att få chansen i Allsvenskan under senare delen av säsongen, säger Elias själv. Jag ser verkligen fram emot att vara med och kämpa om en fast plats i laget, helst i en förstauppställning så klart.

Följande spelare har nu kontrakt över säsongen 2018/2019: Fatlum Ahmeti, Martin Boija, Thomas Matic, Axel Magnusson, Bashkim Gashi, Karl Zetterlund, Felix Johansson och Elias Andersson.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.