En eftermiddag med Franz Schubert

KOPPARBERG. På söndag blir det en högtidsstund för alla Schubertälskare. Då bjuder nämligen Ljusnarsbergs Kammarmusikförening in till en söndagseftermiddag med Franz Schubert – en Schubertiad.

Ett magnifikt musikevenemang i Kammarmusikföreningens sista skälvande dagar! Kom till Kopparberg 28 april och få en högklassig och trivsam upplevelse, skriver ordföranden Thomas Lundkvist i ett pressmeddelande.

För Schuberttolkningarna svarar Ann-Sofie Klingberg, Mats Widlund, Jonna Inge, Anja Inge, Anders Inge samt Sven-Erik Johansson och dessa namn garanterar en fulländad upplevelse.

Publiken kommer att få lyssna till några av Schuberts pärlor – sånger, fiol- och pianostycken, duor för fyrhändigt piano och Forellkvintetten, han kanske mest kända kammarmusikverk.

Franz Peter Schubert är en av musikhistoriens mest kända namn och under sin levnadstid levererade han över 1000 verk. Med tanke på att Schubert levde mellan 1797 och 1828, och alltså endast blev 31 år gammal, kan man konstatera att de flesta åren var hyggligt produktiva.

Schubertiaden i Kopparberg sker i Församlingshemmet på söndag 28 april och startar klockan 16.00.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.