Börje Larsson har alltid haft tankar utanför boxen. Den här gången verkar dock politikerna ha en annan idé.

En fantastisk idé som ser ut att begravas

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG. Idéerna om att göra delar av Stadsskogsskolan till ett Allaktivitetshus ser tidigt ut att begravas. Istället är det Lindbackaskolan som ska bli Lindesbergs föreningscentrum.

Den ursprungliga idén till ett Allaktivitetshus ibland annat Stadsskogsskolans gamla idrottshall kommer från handbollsnestorn Börje Larsson.

-Allting finns redan och det skulle kunna bli ett Allaktivitetshus för alla Lindesbergs föreningar som inte har någon lokal, säger Börje.

Alla vet att Stadsskogsskolan ska bli någon form av äldreboende, men Börje Larssons idé handlar om att sammanbinda detta med ett Allaktivitetshus, som också skulle tillfredsställa de äldre.

-Alla skulle vinna på det här, säger Börje. I Stadsskogsskolan finns lokaler för alla typer av föreningsaktiviteter. Dessutom skulle man inte behöva investera en enda krona, det enda det kostar är driften.

Politiker och chefstjänstemän tycks dock inte vara lika lyriska över Börjes förslag och menar att nya Lindbackaskolan ska bli föreningarnas nya samlingsplats.

Frågan är väl om inte Börje Larsson faktiskt har rätt i sin vision. Att bygga om den gamla idrottshallen till bostäder kommer att bli väldigt dyrt och visst vore det både praktiskt och ekonomiskt att låta föreningarna sköta sig själva i ett hörn av Stadsskogsskolan.

-Allt finns ju redan, säger Börje. Varför inte använda detta för att skapa något bra?

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.