En turbulent vecka – för politikerna

TomasNär den här veckans jobb drog igång i måndags morse såg det lite glest ut i kalendern. För en journalist är det en betydligt tuffare situation än när kalendern svämmar över av evenemang och möten. Att jaga nåt som inte finns är mentalt tuffare än att tvingas välja vad man ska bevaka och skriva. Den här veckan såg ut att bli en skitvecka. Dessutom tar bloggaren Madde Haraldsson en paus igen. Suck.

Men först måste jag få beskriva torsdagskvällen och en magisk SM-final i Lindesberg Arena. Det blev i och för sig torsk för tappra Lindetjejer, men stämningen i arenan var elektrisk. Att vara en av 1314 personer som ville se finalen kommer att bli ett minne för lång tid. Och upplevelsen var bättre än vilken fest som helst. Helt enkelt det häftigaste jag upplevt i Lindesberg Arena.

Veckan startade i ett lugnt tempo, men har sedan i tisdags eftermiddag varit extremt händelserik. Tisdagen innebar ett sammanträde i kommunfullmäktige i Hällefors som Sveriges kommuner och landsting säkert kommer att filmatisera i framtiden. Man beslutade att inte bevilja ansvarsfrihet för sin socialnämnd, omsorgsnämnden, och därefter har samarbeten både spruckit och återupptagits. Sista ordet är definitivt inte sagt.

Och inte nog med det kunde inte tillträdande kommunstyrelseordföranden, innan hon ens var vald, hålla fingrarna från undertecknandet av ett avsked på grått papper och det har talats om en ny Supponen-skandal.

Och i Nora hoppade Vänstern av samarbetet med Moderaterna och Socialdemokraterna. Moderatledaren Tom Rymoen menade att måttet var rågat efter det att vänsterpartisten Therese Hoikkala och socialdemokraten Svenerik Nykvist argumenterat emot Rymoen i kommunfullmäktige. Och Rymoen fick inte stöd från något håll, vare sig från sina egna eller från kommunens starke man (kvinna) Solveig Oscarsson. Men ungefär 24 timmar efter Moderaternas krav på Vänstern och Socialdemokraterna kom ett pressmeddelande att samarbetet mellan S och M fortsätter. Nu fortsätter den inslagna vägen mot en länspendel till Nora, byggandet av bostäder och ett arbete mot näringslivet. Politiken läggs åt sidan – allt för Noras bästa.

Fredagsmys väntar när jag kommer hem ikväll. Om inte frugan tröttnat på mig och 24i, vill säga. Förra helgen sade hon att hon tyckte att jag skrev för mycket politik och för mycket volleyboll. Självklart försvarade jag de ämnen jag avhandlat, men tänkte att hon kanske har rätt ändå. Och en lugn vecka kan ju fyllas med lite lättsmält och några roliga grejer – som att Noraglass har öppnat idag. Men tittar jag i arkivet inser jag att det mest blivit – politik och volleyboll. Hur vänder jag detta klockan 16.30 en fredagsmysardag? En flaska vin såklart och löfte om att fixa maten. Frågan är om det räcker för att jag ska få en efterrätt i min smak?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.