Endast tre (3) nyanlända till 24i-området

BERGSLAGEN. Under onsdagen fattade landshövding Maria Larsson det formella beslutet om hur många nyanlända som ska bosättas i länets kommuner. Till 24i-områdets fyra kommuner kommer endast tre (3) personer att placeras, samtliga i Nora kommun.

Länsstyrelsen har, efter en dialog med länets 12 kommuner, gjort en fördelning av de 368 nyanlända som Örebro län ska ta hand om och som regeringen fattat beslut om. Antalet nyanlända minskar från 620 i år till 368 under 2018. Fördelningen baseras på förutsättningarna i kommunerna och i bedömningen tar man bland annat hänsyn till arbetsmarknad, befolkningsmängd, det totala mottagandet av nyanlända och ensamkommande barn samt hur många asylsökande som finns i kommunen sedan tidigare.

– Det är glädjande att vi lyckas komma så bra överens i vårt län i en sådan här fråga. Åtta av tolv kommuner accepterade förslaget, två ville gärna ta emot fler och två ville ha något färre, säger landshövding Maria Larsson i ett pressmeddelande.

Varken Lindesberg, Hällefors eller Ljusnarsberg tar emot några nyanlända under 2017 och samma förhållande kommer att gälla för 2018. Nora kommun har under 2017 tagit emot sju nyanlända och motsvarande siffra för 2018 blir alltså tre.

Banner

4 Comments

 1. Det var bara en fråga .
  Jag ber om ursäkt för min okunnighet men jag hade ingen aning om att Samhällsbyggnad Bergslagen fixar fram bostäder åt folk.

 2. Mme Nora

  Organisationen, som bla sysslar med detaljplaner, har lyckats få till ett så långt namn, att man inte orkar skriva eländet, därför kortverisionen, dessutom med stort D.

  Samhällsbyggnad Bergslagen / Direktionen.

  Vad nu det här har med frågan om hur boende skall ordnas, att göra.

 3. Det är ett förfärligt tjat om ”Direktionen” och med stort ”D” också. Är det något speciellt skäl till just det? Eller är det det ordet som ligger ”i pipen” för tillfället.

 4. Med tanke på den ”sifferexersis”, som bla turistbyrån presterat, vore det på sin plats att klargöra, vad ”tre nyanlända” står för.

  Handlar det om familjer, eller enstaka ungdomar ?

  Ungdomarna får utan tvekan plats i Norlunds/Oskarssons läger. (dom står ju för byggnadslovet, på anläggningen)

  Är det familjer, som skall ha bostad, påverkar det tillgången, för övriga bostadssökande. Behövs nog att Direktionen börjar tala klartext, var nyanlända skall bo.

Kommentera

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.