Engelholm är klart för SM-final efter ny seger mot Lindesberg.

Engelholm utklassade Lindesberg Volley

LINDESBERG. Lindesberg Volley är nu endast en förlust från att förlora semifinalserien mot guldfavoriten Engelholm. Engelholm formligen utklassade Lindesberg i onsdagens match och siktet är förmodligen redan inställt på final.

Matchen slutade 0-3 (13-25, 15-25, 14-25).

Hemmaplan och ett vunnet set senast i Ängelholm borde vara tillräcklig tändvätska, men Lindesbergs spelare startade matchen till synes helt oinspirerade.

-Jag vet inte varför, säger Lindesbergs tränare Sebastien Bougeatre direkt efter den korta matchen. Engelholm är bättre än vad vi är i de flesta delar i spelet, men vi måste kunna rå på dem mentalt. Idag gjorde vi väldigt lite rätt.

Det ska förstås erkännas att Engelholm är ett riktigt bra volleybollag, med en lägstanivå som är snubblande nära Lindesbergs högstanivå. Tekniska misstag är sällsynta, man har flera spelare som kan döda bollen från alla positioner och alla spelare är duktiga servare.

-Tack för de orden, säger Engelholms tränare Patrick Aparicio. Vi gör en bra match ikväll och var väldigt fokuserade. Och visst, idag servade spelarna väldigt bra.

Lindesberg kom inte alls upp i någon semifinalnivå och hade aldrig någon riktig chans. Underläge redan från första bollen innebar sänkta huvuden och under slutskedet av matchen nästan skrattade spelarna åt de egna misstagen.

-Det här är jättesvårt, säger Sebastien Bougeatre. Vi har ingen riktig ledare på planen som kan ta tag i de andra spelarna när det går emot. Även om vi inte rår på Engelholm i en semifinal, borde alla gå för att vara i topp i en bronsmatch. Men den här matchen var inte värd lika mycket ens som en vanlig träning.

Närmast väntar nu en ny långresa till Ängelholm för en tredje match på söndag.

Poäng Lindesberg: Hannah Troutman 17, Klaudia Grelowska 4, Julia Topor 4, Antonia Babic 3, Elsa Arrestad 3, Linnea Skogsberg 1, Lovisa Sundqvist 1.

Engelholms Mary-Kate Marshall är värd hela entrépengen.
Hannah Troutman var bäst i Lindesberg.
Elsa Arrestad och Klaudia Grelowska försöker blocka ett anfall från Engelholm.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.