Herman Bosson avgjorde den första matchen mot Kungälv.

Enkelt eller svårt mot RP – LIF bestämmer

LINDESBERG. LIF Lindesberg ligger illa till i den allsvenska tabellen trots den sena segern senast mot Kungälv. Kanske borde herrlaget ringa till damtränaren Oskar Wallin och fråga hur man bygger självförtroende inför kvällens hemmamatch mot RP Linköping?

LIF Lindesberg måste vinna dagens hemmamatch mot RP Linköping. LIF har såklart lagt upp en ”kalkyl” inför Allsvenskan och i den kalkylen är RP hemma en säker tvåpoängare – och borde såklart vara det. Men alla vet att det är enkelt att räkna fel i en kalkyl gällande framtiden, speciellt om man inte själv tror på kalkylen.

Alla vet också att LIF Lindesberg trivs bäst när man är nederlagstippat. Många skalper i detta läge har tagits genom åren, men ett lag som vill vara ett topplag kan inte vara nederlagstippat i varje match. Ett lag som vill vara ett topplag måste klara av att gå in och vara favorit och gilla att ha det mentala övertag som detta innebär.

Det här är en LIF-sjuka, punkt slut. Det sitter i ryggmärgen att ingen är bättre än någon annan, laget framför jaget och allt annat som lika gärna Socialdemokraterna hade kunna sagt.

Elitidrott är något annat. På planen ska finnas sex egon, sex stjärnor… som mentalt ser ner på sina motståndare. Sådana ord har aldrig sagts i LIF Lindesberg.

Varför inte peppa Albin Järlstam eller Kalle Zetterlund till just detta inför dagens match mot RP? En av två grejar det. Och varför inte låta en kaxig skåning (läs Herman Bosson) styra upp lite mer och varför inte låta Axel Magnusson visa att grisighet lönar sig?

Så kommer det inte att bli såklart. LIF kommer att gå in till match precis som man gjort i 30 år och man kommer att kämpa i uppförsbacke och följa sin plan – även om den är fel. LIF gillar inte att dominera, någon kan ju bli stjärna, och en uddamålsvinst mot ett bottenlag står högt på önskelistan.

RP Linköping ligger näst sist i den allsvenska tabellen och är en enkel kaninunge att plocka för en brandgul räv. RP är i stort behov av två poäng mot LIF Lindesberg. LIF ligger på negativ kvalplats och är i ännu större behov av poäng, men borde kunna besegra RP på mental styrka.

LIF Lindesberg-RP Linköping startar i eftermiddag klockan 17.00 i Lindesberg Arena.

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.