Erik Axelsson har hittat sin ”ärkegris”

Blir Mikael Wallin en ärkegris i LIF Lindesberg?

LINDESBERG. LIF Lindesbergs tränare Erik Axelsson sade redan när han kom att han saknade en ”ärkegris” i brandgult. Nu har Erik hittat den spelare som ska fylla den platsen. Borlänges mittsexa Mikael ”Mike” Wallin är den som ska bli tuffast i LIF.

– Micke har alla de kvaliteter som krävs, säger Erik Axelsson. Stor, tuff, snabb och jävligt lojal.

Erik Axelsson.

Det är kanske inte det roligaste epitetet man kan ha på en handbollsplan, men i LIF-tränaren Erik Axelssons värld handlar rollen som ärkegris om den kanske viktigaste i laget.

– Handboll är en kampsport och vi måste stå upp, säger Erik. Micke är typen som alltid ger 100 procent och han gör definitivt ont att möta. Ändå är han en av spelarna i Borlänge som tar minst utvisningar.

När 24i besöker en av LIF-träningarna under vecka 2 har Mikael Wallin tränat med laget sedan man omstartade verksamheten efter nyår och det syns direkt vad Erik Axelsson menar. Wallin är tuff och hård, utan tvekan. Det yviga skägget och mängderna med tatueringar förstärker såklart bilden.

– Våra etablerade spelare har väl sprungit på honom några gånger under träningarna och vet att det känns, flinar Axelsson. Frågetecknet är väl temposkillnaden från Borlänge, men man måste ju träna och spela i ett högre tempo för att hitta in i det.

LIF Lindesberg hade en lugn jul och nyår med paus i tränandet, men spelarna ser hungriga ut under 24i:s besök. Karl Zetterlund har kommit bra in i truppen efter ett halvårs utflykt till HK Country i samma serie som LIF.

– Micke är ju lite av en chansning att ta in, men Karl kommer definitivt att bli en stor tillgång under våren, säger Axelsson. Han har kommit in bra och tar för sig på träningarna.

Karl Zetterlund visade stor pondus på träningen och har byggt på sig muskler som gör att han kan bli viktig såväl framåt som i försvarsspelet. För Mikael Wallin handlar det först och främst om att bli en försvarsbricka som kan lyfta LIF när försvarsspelet blir för snällt eller när laget behöver en energiinjektion.

– Jag har sagt länge att vi behöver en ärkegris, säger Erik Axelsson. En sådan spelare som motståndarna inte gillar. Förhoppningsvis är Micke den ärkegris jag letat efter.

Mikael Wallin tar plats i LIF-försvaret.

Hemvändande Karl Zetterlund kommer att få en viktig roll i LIF.

Posted by on 15 januari, 2018. Filed under HÄLLEFORS B,LINDESBERG,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.