Erik Axelsson ny tränare i LIF Lindesberg

LINDESBERG (UPPDATERAD). LIF Lindesberg gör nu det många väntat sig och sparkar tränaren Tobias Pettersson.Ersättare blir förre LIF-ikonen Erik Axelsson som nu tar över LIF Lindesberg.

– Jag kan bekräfta detta, säger LIF Lindesbergs ordförande Sören Holm. Vi behöver ha in ny energi och vi tycker det här är en bra lösning.

Det har pratats om det ganska länge. LIF Lindesberg behöver något nytt och det är enklare att byta ut en tränare än att börja modulera med ett helt lag. 24i har spekulerat i personliga krönikor om en intern lösning med Herman Arenvang eller Mikael Martinsson eller med en extern lösning via förre LIF-mittsexan Erik Axelsson.

Det blev den senare lösningen.

– Genom denna lösning hoppas vi få in energi direkt i truppen, säger ordföranden Sören Holm. Erik ser LIF Lindesberg som hans andra lag i hjärtat, efter Borlänge, och han kan föreningen och har spelat ihop med Oskar Erixon och Sebbe Ehnevid och Fatlum Ahmeti tidigare.

Erik Axelsson ledde LIF Lindesbergs träning på tisdagskvällen och han ringde upp när han satt på tåget hem till Borlänge efter träningen.

– Jag hade fått en intresseförfrågan inför nästa säsong och när det här blev aktuellt och det blev en bra lösning med Borlänge HK svarade jag ja, säger Erik Axelsson. Jag har förstått att den gamla Börje Larsson-andan i klubben och bland publiken inte är densamma, men jag tycker att det här är ett jättebra läge att komma in som ny tränare.

Nu vann LIF senast, men kommer du till ett krislag?

-Nej, så känner jag inte. Det kommer såklart att bli förändringar och jag hoppas att klubben och spelarna har respekt för mitt handbollskunnande. Jag står för en tydlighet i mitt ledarskap och jag bjuder gärna på mig själv och jag hoppas att det kan leda till att ny energi kommer in i laget.

Hur kommer ledarskapet att organiseras?

-Jag kommer att ha helhetsansvaret såklart, Solis (Richard Eriksson Nelson) kommer att fokusera på anfallsspelet och Gustaf Ekström kommer att bli min röst på planen. Laget har en skyldighet gentemot föreningen och publiken och för ett representationslag handlar det om att prestera.

Vad kommer att märkas mest när du nu kommer in?

-Man har saknat energi och det kommer man inte att sakna framöver.

Hur långt kontrakt har du skrivit?

-Säsongen ut bara. Allt handlar om resultat på den här nivån och LIF kanske inte vill ha mig kvar efter den här säsongen.

Hur löser du det här med familj och jobb i Borlänge?

-Jag måste se till att ge det bästa till två världar i vinter. Att flytta från Borlänge är inte aktuellt med två små barn, men frugan frågade mig i somras vad jag egentligen vill göra och jag svarade att jag vill vara handbollstränare.

Vad säger du till publiken inför söndagens hemmamatch mot Amo?

-Jag utmanar gärna publiken och skulle gärna se 1000 åskådare i Lindesberg Arena. Jag kan lova publiken att vi kommer att vinna.

Posted by on 7 november, 2017. Filed under LINDESBERG,SPORT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.