Förre LIF-stjärnan Erik Axelsson är idag AIK-tränare och tror på sitt AIK inför lördagens match.

Erik Axelsson tror på första AIK-segern idag

SOLNA. Efter dunderfiaskot mot Tyresö i söndags åker LIF Lindesberg idag till Solnahallen för match mot allsvenskans absoluta bottenlag AIK. Enkel match, tänker många, men AIK:s tränare, förre LIF-stjärnan Erik Axelsson har en annan åsikt.

-Vi måste ha tre lag bakom oss när serien är slutspelad och tyvärr tror jag att LIF Lindesberg är ett av dessa tre, säger Erik.

Utspelet inför AIK:s match mot LIF Lindesberg är inte det första Erik Axelsson gjort. Då och då har de stora orden fastnat i halsen, men i andra tillfällen har Erik skaffat sig ett överläge – både som spelare och som tränare.

-Vi måste måste helt enkelt vinna, säger Erik Axelsson. Men senast mot Karlskrona spelade vi den handboll jag vill och jag har full tilltro till att vi vinner mot LIF Lindesberg. Jag vet förstås att LIF har haft några tunga tapp på sistone, men det ger oss i AIK ett bra läge.

AIK, som klubb, försöker vända en negativ trend som spänner över flera säsonger. Man ramlade ur Handbollsligan 2018/19 tillsammans med Hammarby, men har inte lyckats studsa tillbaka på samma sätt som Hammarby. Förra året fanns man med i samma skikt som LIF Lindesberg, precis ovanför kvalstrecket, och i vinter har man inte lyckats ta en enda poäng.

-2021 ska bli AIK:s år, säger Erik Axelsson. Jag känner verkligen att vi kan vinna mot LIF Lindesberg och en vinst är precis vad vi skulle behöva. Man pratar om att det eventuellt inte blir någon nedflyttning denna Corona-säsong, men jag tycker att det är bättre om vi har tre lag bakom oss när serien är färdigspelad. Dessutom hoppas jag på ett par överraskningar mot Lindesberg.

LIF Lindesberg har inför matchen mot AIK inte gått ut med några nyheter, mer än att man lånar in IFK Skövdes unge högernia Daniel Björk under januari och en bit in i februari och att högersexan Martin Boija lånas ut till HK Malmö under återstoden av säsongen. Några nyheter gällande Joakim Bååks comeback i den brandgula tröjan har inte gått ut.

AIK-LIF Lindesberg startar klockan 14.00 i Solnahallen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.