Erikshjälpen ett folknöje i Lindesberg

LINDESBERG. Varje onsdag och lördag invaderas Erikshjälpen i Lindesberg av köpsugna eller av människor som bara vill träffa andra människor. Precis som det är tänkt alltså.

Erikshjälpens Second Hand i Lindesberg har blivit ett folknöje. Överskottet från butiken går till olika hjälpprojekt och ju mer kunderna handlar, desto mer pengar går projekten. Bättre än så kan inte ett folknöje fungera.

Ofta är det ”kaos” på parkeringen utanför Erikshjälpen. Bilar parkeras efter Löpargatan och stämningen påminner om en marknad.

Inne i butiken är det alltid kö och samtal pågår mellan kunder i en udda soffgrupp eller inne i Eriks café, som säljer fika med hemlagat.

Varuhyllorna rymmer det mesta. Möbler, kläder, porslin och husgeråd trängs med mattor, sportartiklar och böcker.

Butiken drivs av Erikshjälpen Second Hand i samarbete med Pingstkyrkan och Kristinakyrkan i Lindesberg och hela överskottet går till sociala och humanitära insatser i Sverige och utomlands.

Erikshjälpen Second Hand har öppet på onsdagar klockan 12-18 och på lördagar klockan 10-14. Kanske värt ett besök i morgon onsdag.

Posted by on 18 april, 2017. Filed under HÄLLEFORS B,LINDESBERG. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.