Jonas Cederulf

Ett päron till Cederulf

Jonas Cederulf
Jonas Cederulf

Ett päron till supporter. Så är de igång igen. Fotbollshuliganerna. De smarta obehagliga infiltrerar sina föreningar. De osmarta obehagliga försöker mata motståndarna med fruktsallad och kalla drycker. Det är ju själva fan att vår underbara idrott fotboll måste stå ut med dessa psykopatiska typer.

Ett päron till landsfader. Kim Jong-Un. Det är svårt att skriva något humoristiskt om en man som har en så stor inneboende aggression i sig att han har lust att kärnvapen-bomba sina grannländer. Vilken tragik. För en gångs skull tänker jag att det vore skönt om USA lyckas få bort den mannen från makten. Eller varför inte James Bond?

Ett päron till politiker. Så är han igång igen, min favoritminister. Jan Björklund. Mannen som sett till att sänka statusen på läraryrket till närmast obefintlig nivå. En av kvällstidningarna grävde fram att det räckte med 0,1 (max 2,0) på högskoleprovet för att komma in på lärarprogrammen på vissa högskolor eller universitet i landet. Genast fick Janne en idé. Vi sätter en minimigräns så löser vi problemet. Tänk, jag som trodde att det var viktigare vad man kommer ut med än vad man går in med. Men lärarna på våra universitet och högskolor kanske är så pedagogiskt oskickliga att de bara klarar att arbeta med studenter som ligger på maxnivå på högskoleprovet. Då kan man ju syssla med förvaring under de terminer studenterna studerar, och det är skönt.
Jag blir mörkrädd och samtidigt lite road av Björklunds aggressiva stil. Handlar allt om att märka ut och utesluta numera, Janne?

Ett päron till Gud. Alltså nu börjar mitt tålamod gentemot vår Herre ta slut. Några få dagar har han spridit ljus och värme, men sen återigen detta blask och kyla som aldrig släpper taget. Undrar just vilka fotbollsserier som klarar att dra igång sista veckan i April. Inte vår serie, i alla fall. Gud – skärp dig. Du och jag har verkligen inte varit överens i många frågor hittills, men nu kan du väl visa framfötterna!? Du vet, till och med vi som bor här i norr tycker att 7 månaders vinter är lite väl långt…

Ett päron till V75-expert. Ja, det är undertecknad som de senaste veckorna har levererat fullkomligt värdelösa tips till er. Idag får ni ett annorlunda tips. Ta med Jorma Kontio i samtliga lopp. Då har ni nog åtminstone 3-4 rätt.

2 Comments

  1. Jag gör en syntes av din utmärkta krönika.
    Vi skickar alla hulliganer OCH Jan B till Nordkorea! OK?

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.