Eva lever sin dröm

uskavi

USKAVI. Efter ett tufft år var inte beslutet speciellt svårt när Eva Stenquist fick erbjudandet om att driva restaurang på Uskavigården. Nystartad firma och en ny arbetsplats är ändå inget som avskräcker henne.

– Det känns jättebra. Jag går på knäna, skrattar Eva.

Sedan april har Eva och hennes son varit på Uskavigården, mellan Lindesberg och Nora, och tagit emot planerade sällskap och beställningar. En lärorik tid med sonen och en bra start innan Uskavi och Eva öppnade för allmänheten. Sedan mitten på juni öppnade Eva med dagens rätt förutom på lördagar, men nu visar det sig även att efterfrågan om dagens rätt på lördagar ökar så tankarna på att hålla öppet veckans alla dagar finns. De långa dagarna och arbete  sex dagar i veckan är slitigt med bokningar från tidig frukost till sen middag.

– Då är det tungt, jättetungt, berättar Eva.

Men Eva berättar att det är under en kortare period fram till dess hon stänger för allmänheten den 11 augusti och kan då passa på att ta igen sig. Men tankarna är redan igång på hur hon kan göra för att utöka säsongen. Under  midsommarhelgen  hade Eva hjälp av en vän som är köksmästare för att mäkta med all mat och fika som skulle serveras.

– Han tände till nåt så vansinnigt på det här, så nu har jag ordnat två nya medborgare i Nora, säger Eva.

Planerna är nu att driva restaurangen på Uskavi ända i på hösten med bokningar och planerade evenemang som ”Fine Dining” som Eva kallar det. Även klassiska kafferep med sju sorters kakor kommer att ordnas under hösten. Uskavi  har en bra konferenslokal och Eva hoppas att även kommunerna och andra företag kan förlägga sina utbildningar på Uskavigården. Idéer är inget som fattas Eva och med hjälp av sin nya kollega hoppas hon kunna lyfta Uskavigården ännu mer med sin mat och sina evenemang.

– Redan nu pratar vi om att anordna julbord, berättar Eva.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.