Bara en politiker kom till Striberg

STRIBERG. I samband med den årliga röjardagen vid dagbarnvårdarnas lokal i Striberg hade föräldrarna passat på att bjuda in politikerna i barn- och utbildningsnänden, BUN. Man ville helt enkelt att politikerna skulle se vad de fattar beslut om.

Men bara en, centerpartisten Helena Vilhelmsson, kom och hon sitter inte ens i BUN.

– De andra partierna har kanske redan varit och besökt verksamheten, vad vet jag. För mig och Centerpartiet var det viktigt att se verksamheten med egna ögon, säger Helena Vilhelmsson.

Dagbarnvårdarnas lokal, som man hyr av Ringshyttans IF är ifrågasatt. Politikerna i barn- och utbildningsnämnden ska inom kort fatta beslut om man ska ha den kvar. Men föräldrar och engagerade vill att politikerna ska veta vad de fattar beslut om och hade på lördagen bjudit in till den årliga röjardagen.

– Kom hit och se hur det ser ut, sade en av föräldrarna.

– Ta reda på allt innan ni beslutar, ansåg en annan förälder.

Lokalen uppfyller kanske inte dagens mått på moderniteter, men är ren och snygg och bidrar dill dagmammornas pedagogiska verksamhet. Om kommunen väljer att inte nyttja lokalen i framtiden tvingas dagmammorna flytta hem verksamheten och får då istället möjlighet att nyttja lokaler vid Hagby i Nora.

Föräldrarna är mycket engagerade i lokalfrågan och försöket att bjuda in politikerna var ett sätt att få upp ögonen på dessa.

– Vi är villiga att hjälpa till så mycket det går och vi kan, vi föräldrar kommer att kämpa järnet, sade föräldern Peter Gräsberg.

För centerpartisten Helena Vilhelmsson var besöket mycket viktigt.

– Fantastiskt! Med hjälp av Ringshyttans IF och ideella krafter har Striberg en komplett verksamhet för barn och ungdomar i alla åldrar. Det kan vi inte ta ifrån dom. Pedagogisk omsorg för familjedaghemmen och fritidsgård vid idrottsplatsen. Lokaler och anläggningar nyttjas gemensamt. Den pedagogiska omsorgen är den enda kommunala verksamheten i byn. Tar vi bort eller flyttar den blir det tomt i byn – och bökigare för föräldrarna, säger hon.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.